Hotel Chique

Luxe, beige en-suite badkamer Amsterdam

“Prachtige badkamer en-suite met indrukwekkende bruine tegels”

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Een zeer luxe en-suite badkamer in Amsterdam’

Voor familie Ritzen-Kao uit Amsterdam ontwierp Jurre van De Eerste Kamer Badkamers twee badkamers. De eerste badkamer is een prachtige en stijlvolle en-suite badkamer. De tweede badkamer is een kinderbadkamer voor de twee opgroeiende tienerzonen. Deze badkamer renovatie in Amsterdam laat zien dat het mogelijk is om voor een unieke indeling te kiezen.

In de en-suite badkamer is gekozen voor verschillende bruin en beige tinten. De beige tegels in de badkamer zijn fenomenaal. Het vrijstaande bad heeft een prominente plek gekregen en is zichtbaar vanuit de slaapkamer. Achter het ligbad zijn prachtige marmeren platen gebruikt. Deze zeer grote marmeren tegels dragen bij aan een ultiem gevoel van luxe. Deze prachtige badkamer in Amsterdam bewijst dat een luxe badkamer niet groot hoeft te zijn. Juist de indeling en het materiaalgebruik zorgen voor een ultieme, luxe uitstraling.

De kranen in de en suite badkamer zijn afkomstig uit de Cobber serie van Hotbath en uitgevoerd in verouderd ijzer. De kinderbadkamer is voorzien van chromen kranen van het prachtige merk Hotbath.

De wensen en ervaring van de klant: ‘Ik viel als een blok voor de bruine tegels’

“Ons huis in Amsterdam lieten wij flink verbouwen. Het was ooit een huurhuis geweest en daardoor flink uitgewoond. We richtten ons op twee verdiepingen, waar we twee nieuwe badkamers en een nieuw toilet wilden realiseren. Een badkamer en-suite, die we betrokken bij onze slaapkamer, een los toilet in dezelfde stijl op de andere verdieping en een badkamer voor onze opgroeiende tienerjongens.”

“Waar onze badkamer en-suite is gerealiseerd, was eerder een dakterras. In eerste instantie was de badkamer meer in het midden van de verdieping gerealiseerd. In de oude situatie deelden we de badkamer met onze kinderen. In de nieuwe setting is een uitbouw op het dakterras gerealiseerd. Daardoor ontstond ruimte voor een tweede badkamer voor de jongens. We kozen voor een separaat toilet in dezelfde stijl. In de oude situatie was het toilet in de badkamer te vinden.”

“Voor de renovatie van ons huis in Amsterdam kregen we hulp van een binnenhuisarchitect. Die had al een aantal tekeningen gemaakt, voordat we bij De Eerste Kamer Badkamers terechtkwamen. In overleg met Jurre hebben we dat ontwerp aangepast. Omdat de ideeën van Jurre eigenlijk veel beter waren dan die van de architect. Hij bedacht een ander plan, waardoor het bad zichtbaar is vanuit de slaapkamer. Het oorspronkelijke idee van de architect bleek niet haalbaar in verband met leidingwerk en het ophangen van de spiegels. Het idee van Jurre kon wel uitgevoerd worden. Hij bedacht een glazen raamwerk dat hij in plaats van horizontaal, verticaal plaatste. Dat heeft hij naar onze mening ontzettend goed bedacht.”

“Ik viel als een blok voor de bruine tegels in onze nieuwe badkamer. Wij spraken onze wensen uit naar Jurre. We wilden graag een inloopdouche, een vrijstaand ligbad en natuurlijk de bruine badkamertegels. Jurre kreeg van ons de vrije hand voor het ontwerp. We gaven hem een maximaal budget mee. Jurre heeft al onze wensen weten te creëren in het ontwerp en alles paste binnen ons budget. dat resulteerde in een prachtige badkamer, waar we heel blij mee zijn. Het zwarte plafond is net als de bruine tegels uniek. Het zwarte plafond in onze badkamer was een idee van Jurre.”

“We genieten elke dag van onze nieuwe badkamers. Het klinkt misschien heel decadent, toch is het aan te raden om voor twee badkamers te kiezen. Wij genieten daar heel erg van, om in de ochtenden niet te hoeven wachten op onze kinderen. Of niet samen in de badkamer te staan. Dat biedt onze jongens, en ons, veel privacy. Onze badkamer en-suite voelt daardoor ook echt als onze ruimte. Toch dat luxe hotelkamer gevoel, waar wij altijd van gedroomd hebben.”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Hotel chique

Afmetingen
272 cm × 442 cm

Terugblik van de ontwerper: ‘Prachtige badkamer renovatie in Amersterdam’

“Een heel mooi badkamer renovatieproject in Amsterdam. Er was direct een klik. Hele openhartige mensen met twee tienerzonen. Ze kwamen bij ons binnen met een interieurplan van een architect. Het idee was om twee nieuwe badkamers te realiseren. Een badkamer en-suite en een badkamer voor de tienerjongens. In de tekening van de architect was veel ruimte voor latjes en glas. Bij het zien van die tekeningen, kwam ik op het idee om de opening met glas zo te plaatsen dat het bad zichtbaar is vanuit het bed.”

“De familie was opslag verliefd op de grote bruine tegels en op de nis in de muur. Eigenlijk vonden ze mijn ideeën gelijk goed. Het mooiste vond ik dat ze open stonden voor de glazen opening.”

De vier marmeren tegels van 120×120 achter het bad, zorgen voor veel contrast. De tegels vormen samen een echte eyecatcher in deze luxe badkamer. het zwarte plafond geeft de badkamer een hele warme sfeer. De kleuren en de sfeer hebben we doorgetrokken in de tienerbadkamer en ook in het toilet. We hebben alle wensen van de familie uit Amsterdam vervuld en rekening gehouden met hun budget.”

“De tweede badkamer, die van de tienerjongens, is voorzien van een heel stoer badkamermeubel. Het ondermeubel is gelakt. De prachtige bruine tegels zijn ook in deze badkamer doorgevoerd. De kranen zijn ook van Hotbath, uitgevoerd in chroom. Ook het separate toilet is uitgevoerd in dezelfde stijl. Al met al twee prachtige badkamer renovaties in Amsterdam. Wederom een project waar wij als De Eerste Kamer trots op zijn!”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.