Badkamertrends 2023

De badkamertrends van 2023

Een badkamer is tegenwoordig veel meer dan gewoon een ruimte waar je je haren wast en je tanden poetst. De badkamertrends van 2022 draait veel meer om een wellness ervaring in je eigen badkamer. De trend is eigenlijk samen te vatten in twee woorden: luxe en rustgevend.

Dit zijn de badkamertrends van 2023 op een rijtje:

Trend 1: wellness in de badkamer

Zoals net benoemd is een wellness ervaring de belangrijkste trend voor 2023. De badkamer wordt een rustgevende plek waar je je even helemaal terug kan trekken. Kies bijvoorbeeld voor een regendouche, een Sunshower of een ruim ligbad waar je uren in kan vertoeven. Leg een houten plank op het bad waar je je theetje en geurkaars op zet. Plaats verder zachte handdoeken, fijne verzorgingsproducten en geurstokjes neer in de badkamer om de wellness ervaring compleet te maken.

Trend 2: Aardse tinten

Een andere grote trend voor de badkamer is het gebruik van aardse kleuren en materialen. Dit borduurt verder op de wellness trend; aardse tinten stralen rust uit. Denk aan een stenen muur, houten meubel of zandkleurig beton ciré. Deze trend kan je prachtig combineren met bronzen kranen en accessoires om een luxe touch toe te voegen.

Trend 3: Luxe materialen

Ook deze trend slaat super mooi aan op de tweede trend: luxe materialen. Waar voorheen chroom en zwarte accenten de trend was, is het nu vooral nikkel, koper en goud. Combineer deze luxe ogende materialen met marmer, cement of hout om een luxe badkamer te creëren.

Trend 4: En suite badkamer

Een andere trend die je nu veel ziet is een en suite badkamer. Bij een en suite badkamer laat je de badkamer betrekken bij de slaapkamer. Zo duik je in één vloeiende beweging je bed in na een heerlijk ontspannen uurtje in bad.

Wil je je badkamer laten ontwerpen volgens de badkamertrends van 2023? Maak hier een afspraak!

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.