Badkamer Alkmaar

Referentie

Badkamer Alkmaar

Wat viel u op tijdens uw eerste bezoek bij De Eerste Kamer?

De kwaliteit en luxe viel direct op. Maar ook de beetje bijzondere producten. Want die vallen ook meteen op.

Bent u op nieuwe ideeën gekomen?

De wastafel en spiegel hebben we echt in de showroom bedacht. Daarnaast het idee qua kleurgebruik en materiaal. De natuurtinten spraken ons bijzonder aan.

Hoe verliep het contact?

Het contact met Henk-Peter verliep prima. Want hij begreep vrij snel wat onze wensen waren en had binnen een uur een badkamerontwerp gemaakt dat helemaal klopte. Onze badkamer staat er nu precies zo bij zoals we tijdens dat eerste gesprek hadden bedacht. De montage is door Zeger verzorgd. Die was echt top! Hij regelde alles supernetjes.

Wat vindt u van het resultaat van badkamer Alkmaar?

Supermooi! Natuurlijk hebben we er veel plezier van! Want ook het detailwerk van de badkamer is heel goed voor elkaar.

Ontwerp door: Henk-Peter de Graaf
Stijl van de badkamer Modern
Formaat van de badkamer 2,7 bij 3,2 meter
Beoordeling van de klant:
Ontwerp door

Henk-Peter de Graaf

Niets meer aan doen, dat was na een uur de conclusie van het badkamerontwerp dat ik had gemaakt voor de familie Obdam. In hun schitterende jaren 30-woning in Alkmaar moest een nieuwe badkamer komen die eigentijds is. Maar de moderne badkamer moest wel goed passen bij de woonstijl. De natuurlijke tinten en materialen spraken hen in het bijzonder aan.

Qua invulling van de ruimte van badkamer Alkmaar heb ik hen geadviseerd om te kiezen voor een sfeervolle, rustige setting. De vloer- en wandtegels hebben een groot formaat en een zachte kleurstelling. Maar de strakke wanden die niet betegeld zijn, hebben een donkere contrastkleur gekregen. Ook bijzonder mooi is de ruwe wand achter het bad. Want de kleurschakeringen in het natuursteen matchen perfect bij de lichte tegels en het houten badkamermeubel.

Van de oude situatie naar de nieuwe situatie

In de oude situatie was er nog sprake van een raam aan de ene zijde en een extra deur aan de andere zijde in de badkamer die richting de slaapkamers ging. Dat was niet direct een klantwens van de familie Obdam. Maar door het raam en deur te verwijderen, ontstonden er veel meer mogelijkheden om de badkamer optimaal in te delen. Dat zien we terug aan het lange houten badkamermeubel dat speciaal voor deze badkamer is ontworpen. Het meubel met de twee royale lades is netjes in het verstek afgewerkt en voorzien van een luxe opzetwastafel. Boven het meubel is een slanke maatwerk spiegel gemaakt waarin de wastafelkraan is ingebouwd. Aan de andere zijde, waar oorspronkelijk de extra deur zat, is nu de douche en het toilet gecreëerd. Het geheel ziet er zo bijzonder toegankelijk uit.

Alles op de juiste plek!

Het was nog wel een uitdaging om het vrijstaande bad boven te krijgen. Want hiervoor moest een raam boven worden verwijderd. Zodat het bad omhoog gehesen kon worden en naar binnen kon worden gebracht. Maar gelukkig is dat helemaal goed gekomen. Onder de sfeervolle badkamerverlichting pronkt het bad en is het plaatje helemaal compleet. Ik vind de sfeer en luxe uitstraling van badkamer Alkmaar helemaal top!

Lees meer over Henk-Peter de Graaf