Referentie

Badkamer Elburg

Wat viel u op tijdens uw eerste bezoek bij De Eerste Kamer?

Het sprak ons enorm aan dat het geen standaard badkamers zijn bij De Eerste Kamer. Wij houden van badkamers met een mooie, luxe uitstraling.

Bent u op nieuwe ideeën gekomen?

Ja, het badkamerontwerp dat we zelf hadden bedacht, is door Henk-Peter helemaal veranderd tot de indeling die we nu hebben gekregen. Maar we vielen bijvoorbeeld ook voor de schitterende VOLA kranen.

Hoe verliep het contact?

Het contact met Henk-Peter is prima bevallen! Hij kwam met goede oplossingen en ideeën.

Wat vindt u van het resultaat van badkamer Elburg?

Het is erg mooi geworden en wij zijn er heel blij mee. Want wat is het een heerlijke ruimte!

Ontwerp door: De Eerste Kamer
Stijl van de badkamer Modern
Formaat van de badkamer 5 bij 3,6 meter
Beoordeling van de klant:
Ontwerp door

De Eerste Kamer

De familie Van Houten heeft een prachtige monumentale woning in Elburg! Zij wilden hier graag een nieuwe badkamer in laten realiseren en kwamen zodoende in contact met De Eerste Kamer.

Verandering van het badkamerontwerp voor badkamer Elburg

Goed voorbereid schoven de heer en mevrouw Van Houten bij mij aan tafel. Want zij hadden al een badkamerontwerp meegenomen waar over na was gedacht. Toch kon de ruimte nog beter en fraaier worden ingedeeld en daarom besloot ik om dit ter sprake te brengen. Gelukkig stonden zij hiervoor open en kon ik aan de slag gaan met het nieuwe badkamerontwerp. We voelden elkaar erg goed aan. Het was leuk om te merken hoe vertrouwd beiden waren met hoogwaardige interieurs en hoeveel oog zij hadden voor de details in de badkamer.

Een lang badkamermeubel met ronde spiegels

De badkamer van de familie Van Houten is heerlijk ruim. Als je in een grote badkamer een te klein badkamermeubel plaatst, kloppen de verhoudingen niet meer. Maar het is ook niet fraai om een meubel te plaatsen met een enorme hoeveelheid aan kasten en lades. Daardoor zou je namelijk het gevoel kunnen krijgen dat er een keukenblok in de badkamer staat. Daarom heb ik een lang en luchtig meubel gecreëerd dat bestaat uit twee houten planchetten. Hier bovenop pronken de twee opzetwastafels, inbouwkranen en gave ronde spiegels. Omdat het prettig is om niet alles in het zicht op te bergen, heb ik een T-wand gecreëerd tussen het badkamermeubel en vrijstaande bad in. Aan beide kanten hiervan heb ik maatwerk kasten ontworpen voor het opbergen van bijvoorbeeld de was en van de verzorgingsproducten.

Mooie lichtinval

In de badkamer zien we een riant raam dat zorgt voor een mooie lichtinval in de ruimte. Door het vrijstaande bad voor de raampartij te plaatsen, blijven we maximaal profiteren van het licht dat door de raamdecoratie naar binnen schijnt. De aankleding van deze hoek is mooi rustig gehouden, waardoor het bad en de vrijstaande badkraan er extra aantrekkelijk uitzien.

De inloopdouche

De kranen in badkamer Elburg zijn van het luxe merk VOLA. Het design hiervan is tijdloos en minimalistisch. In de inloopdouche zien we een strak douchesysteem dat bestaat uit een hoofddouche, nekdouche en een extra handdouche. Ook voor deze doucheruimte geldt het motto, less is more! De ruimte is afgeschermd met een glazen douchewand die reikt tot aan het plafond. Daardoor zijn er geen extra stabiliteitsbeugels nodig om de glazen douchewand op z’n plek te houden. Maar ook de tegeldrain draagt bij aan de rustige uitstraling van deze inloopdouche. Want het water vloeit als het ware weg in de vloertegels van het keramische parket.

Licht en heerlijk fris!

Ik keek er naar uit om naar Elburg te rijden om het eindresultaat van deze badkamer te bewonderen. En wat is het mooi geworden! De badkamer heeft een heerlijk licht en fris karakter en ziet er tegelijkertijd bijzonder stijlvol uit. Met veel plezier kijk ik terug op de samenwerking met de familie Van Houten. En natuurlijk wens ik hen veel badkamerplezier toe in hun schitterende woning!

Lees meer over De Eerste Kamer