Luxe

En suite badkamer in jaren ’30 woning in Doetinchem

“Hoogwaardig design ontmoet warme kleuren, organische vormen en natuurlijke materialen”

Luxe en suite badkamer, aangekleed met stijlvol krukje, rieten mand en decoratieve vaas met takken

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Badkamer en suite’

Nadat de familie Roelvink een vrijstaande jaren ’30 woning in Doetinchem had gekocht, ontstond bij het opknappen de wens voor een badkamer en suite. Met twee tienerdochters was het ’s morgens en ‘s avonds file in de badkamer. Daarom wilden de ouders een badkamer voor zichzelf aan hun slaapkamer. Op Instagram werden ze geïnspireerd door een en suite badkamer met houten badkamermeubel en ronde spiegel. Het kwam van De Eerste Kamer af. “Ik kende de naam, omdat ik bijna dagelijks over de A1 langs de showroom reed. Toen besloten we om hier maar eens te gaan kijken”, aldus Mario Roelvink.

Samen met ontwerper Jurre werd een plan gemaakt om de grote open ruimte te benutten met een badkamer en suite. Van muren en vloeren tot aan plafonds en inrichting: alles mocht vernieuwd worden. Verschillende ontwerpen passeerden de revue, waarna de keuze viel op een tekening waar het houten badkamermeubel tegen een wat kortere muur kwam te staan. Een grote ronde spiegel, de grote wens van de familie, kwam hier niet tot zijn recht. Jurre adviseerde een organisch gevormde spiegel, die de natuurlijke invloeden van de meubelhoek naar een hoger niveau tilde.

Wensen en ervaringen van de klant: “Taupe badkamer met asymmetrisch bad”

Mario en zijn vrouw wilden een rustige sfeer met een basis van warme kleuren. Jurre stelde grote taupe tegels met een natuurlijke print voor. Mario licht toe dat De Eerste Kamer hiermee het project voor zich won: “Oorspronkelijk hadden we andere tegels uitgekozen en daar waren we nog niet helemaal zeker van. Toen kwamen we nog een keer langs en liepen we tegen deze tegels aan. Dit gaf voor ons de doorslag om het project door De Eerste Kamer te laten begeleiden.”

In de nieuwe badkamer mocht een bad niet ontbreken. Bij binnenkomst worden je ogen direct verwend door een asymmetrisch bad, geplaatst tegen een scheidingswand. De organische vorm creëert een natuurlijke uitstraling die wordt versterkt door de koperkleurige Hotbath vloerkraan. Een brede nis met rvs rand biedt ruimte voor zowel benodigdheden als decoraties. Dit totaalplaatje maakt van elke badsessie een heerlijke wellness-ervaring.

Achter de scheidingswand treffen we de inloopdouche met zitgelegenheid, inbouw thermostaat, handdouche en plafonddouche. Ook hier ging De Eerste Kamer vakkundig met een uitdaging om. Mario licht toe: “In een jaren ‘30 woning waar volop gerenoveerd wordt, loop je tegen nieuwe uitdagingen aan. Zo wilden we het plafond verhogen, maar dit bleek gaandeweg niet mogelijk. Daarom wilden we de douchekop liever uit het plafond laten komen, terwijl we in het ontwerp hadden gekozen voor een uitloop uit de muur. Dit werd snel opgelost door de tekeningen tot in detail aan te passen, zodat ook onze installateur precies wist wat de bedoeling was.”

De familie kijkt tevreden terug op het badkamerproject. “Vooral het hele verkoopproces, hoe Jurre ons daarin begeleid heeft: niks was te veel, want we zijn regelmatig aan het tekenen geweest en ook weer aan het omzetten. Van de installateurs kregen we terug dat de gedetailleerde tekeningen en wijzigingen in ontwerp duidelijk waren. Dat loopt allemaal keurig in elkaar over. We hebben een bouw van vijf maanden achter de rug en het is gewoon prettig dat je met vakmensen samenwerkt die zich verplaatsen in jouw situatie en ook snel met oplossingen klaarstaan”.

Ontwerp door
Jurre

Stijl van de badkamer
Luxe

Terugblik van ontwerper Jurre

“De warme taupe kleur van de badkamer en suite creëert een sfeer van rust en luxe”

“Toen de familie Roelvink ons benaderde, was een ruim en opvallend bad hun voornaamste wens. We schetsten een plan waarbij de badkamer indeling optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte. Het gekozen vrijstaande bad, prominent geplaatst in het midden van de ruimte, is een echte blikvanger. De asymmetrische vorm draagt bij aan de organische uitstraling en is een uitstekend voorbeeld van de moderne Japandi badkamer.

De grootste uitdaging was de aanpassing aan de bestaande elementen van de historische woning, met name rond de grote raampartijen en de unieke hoeken van de kamer. Door nauw overleg met Mario Roelvink konden we flexibel inspelen op onverwachte wijzigingen tijdens de verbouwing. De communicatie verliep soepel, wat essentieel was om de juiste materialen te selecteren en alles naadloos te integreren.

De warme taupe kleur van de badkamer, in combinatie met de natuurlijke houttonen van het badkamermeubel, creëert een sfeer van rust en luxe. Deze kleurkeuze versterkt niet alleen de esthetiek, maar zorgt ook voor de warme uitstraling die past bij de jaren ’30 woonstijl. Het project in Doetinchem toont aan dat een moderne badkamer kan integreren in een traditionele setting. Een onderscheidende renovatie waar we trots op zijn.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.