Japandi

Japandi badkamer met uniek lijnenspel en vrijstaand bad in Arnhem

“De verrassende indeling, laat deze Japandi badkamer nog beter uitkomen”

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Zachte kleuren en architectonische lijnen’

Voor de familie Bolder uit Arnhem ontwierp Henk-Peter een prachtige en unieke Japandi badkamer. De badkamer straalt rust uit, maar is alles behalve saai! De indeling is namelijk zowel verrassend als vernieuwend. Door slim om te gaan met de ruimte, is een zeer unieke Japandi badkamer gecreëerd. Het verhoogde plateau is uniek en zeer krachtig, terwijl het ook bijdraagt aan de rust in de ruimte. 


Het ruime, vrijstaande bad, is geplaatst op dit verhoogde plateau. Het zwarte badkamermeubel  is geplaatst over de hele breedte van de wand. Zwart geeft de ruimte contrast, terwijl de rest van de ruimte in kleuren juist rustig en licht is. Het lijnenspel in deze badkamer is architectonisch en indrukwekkend. De keramische houtlook-tegels op het plateau, sluiten uitstekend aan op de populaire Japandi-stijl. De kranen in de badkamer zijn van het Nederlandse designmerk Hotbath. Deze badkamer biedt heel veel: rust, ruimte, sfeer, ontspanning en zeer veel comfort.

De wensen en ervaring van de klant: ‘Een oase van rust’

“In 2009 hebben we ons huidige huis laten ontwerpen en bouwen. In 2023 besloten we om onze woning en een aantal van de ruimtes te verbouwen. De badkamer was één van de ruimtes, die we grondig wilden aanpakken. Via een online zoektocht, kwamen we bij De Eerste Kamer Badkamers terecht. De badkamers die we op de website van De Eerste Kamer Badkamers zagen, inspireerden ons. We zijn toen gaan kijken in de showroom en daarna hebben we een afspraak ingepland met Henk-Peter.”

“We wonen in een vrijstaande woning, met een rieten kap, in Arnhem. In 2009 is onze woning door een architect getekend. Na al die jaren veranderden een aantal van onze wensen. De plek van de badkamer is niet veranderd. In 2009 kozen we voor antraciet. Daar waren we wel een beetje klaar mee. We wilden iets anders. Een badkamer met rustige kleuren en een wellness gevoel.”

“Het ontwerp maakt onze badkamer heel uniek. Tussen de  schuine wanden, met shutters in de erker, is het bad geplaatst. Het bad is vrijstaand en staat op een houtlook-verhoging. Dat geeft een heel luxe gevoel en draagt voor ons bij aan een wellness-gevoel. Daarnaast zijn we zeer blij met het lange wastafelmeubel. Het meubel reikt over de gehele breedte van de muur. De drie mooie spiegels, sluiten hier prachtig op aan. We wilden geen standaard spiegel en in het ontwerp van Henk-Peter komt dit mooi terug. Het is een wand met niet één standaard spiegel, maar de hele muur is gevuld met spiegels en een wastafel. Totaal niet standaard, maar wel zeer passend in de bijzondere ruimte.”

“We hadden in onze vorige badkamer al een dubbele douche. Die wilden we wel graag terug, omdat het super comfortabel en makkelijk is. Je hoeft namelijk niet te wachten tot de ander klaar is met douchen. Het idee van Henk- Peter, om een verhoging te plaatsen, vinden we geweldig. Een andere tegel, maakt de verhoging waanzinnig mooi en sluit goed aan op de Japandi- stijl, die wij zo mooi vinden.”

“De klik was er gelijk al, toen we binnenkwamen bij De Eerste Kamer Badkamers. We vonden het zeer prettig dat Henk-Peter niet gelijk begon over een budget. Hij vroeg eerst naar onze wensen en wat voor ons belangrijk was. Hij heeft heel goed naar ons geluisterd en is vervolgens gaan tekenen. Nadat hij al onze wensen had verwerkt in het ontwerp, zijn we gaan kijken naar het budget. Dat hebben wij als zeer prettig ervaren, want dan kan je later nog kijken of je bepaalde dingen wilt laten of wilt aanpassen. Alles aan de tekening van Henk-Peter klopte voor ons. Hij heeft echt goed geluisterd en het ontwerp gemaakt en afgestemd op onze wensen. “

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Japandi

Afmetingen
270 cm × 468 cm

Terugblik van de ontwerper: ‘Toen ik de bijzondere ruimte zag, kwam de inspiratie vanzelf’

“Toen ik de tekening van de lege ruimte zag, waar dit enthousiaste stel een badkamer wilde realiseren, kwam de inspiratie voor de indeling vanzelf. Ik had een duidelijk vlekkenplan (tekening van de indeling) gemaakt. Het bad plaatste ik voor het raam, onder de dakkapel. Een prominente en zeer mooie plaats, voor het vrijstaande bad. De ruimte leende zich uitstekend voor een verhoging, om het bad nog meer aanzien te geven. De vloer van de verhoging voorzag ik van een lichte houtlook- tegel.”

De houtlook-tegel draagt bij aan contrast. In combinatie met de witte muren en rustige kleuren, is dit een prachtige aanvulling op deze Japandi badkamer. Over het lijnenspel, heb ik heel bewust nagedacht. Dat komt prachtig uit en geeft deze badkamer een architectonische uitstraling. Het badkamermeubel springt er in grootte en kleur flink uit. De drie grote, organische spiegels dragen bij aan het Japandi- gevoel. De rust, de ruimte en de kleuren, maken deze badkamer samen heel bijzonder.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.