Wellness

Luxe badkamer in slaapkamer met sauna

“De badkamer en slaapkamer vormen een prachtig en luxe geheel”

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Zeer luxe badkamer ensuite met wellness faciliteiten”

Een prachtige, royale slaapkamer is voorzien van een zeer luxe badkamer. Door de aangrenzende slaapkamer te betrekken bij deze luxe badkamer, ontstaat een waanzinnig mooi geheel. De monumentale balken in de ruimte, zijn op zichzelf al een plaatje om te zien. Het vrijstaande wasmeubel is zeer krachtig en trekt de aandacht. De spiegels hangen aan het plafond, waardoor het ‘eilandgevoel’ nog meer wordt benadrukt. 

De sauna maakt deze badkamer tot een pure wellnessruimte. Met deze badkamer laten wij zien dat het mogelijk is om een spa beleving in huis te creëren. In deze luxe badkamer, in combinatie met de royale slaapkamer, is gekozen om vanuit twee basiskleuren te werken. Dat zijn zandtinten en grijstinten. Door veel hout toe te passen in de badkamer, krijgt de badkamer meer diepte en structuur. Zichtlijnen zijn bewaard gebleven, door te werken met een zeer hoge glaswand, die reikt van de grond tot het plafond. De kranen zijn van het prachtige designmerk ‘Jee-O’. 

De wensen en ervaring van de klant: ‘Een hele open badkamer, die gecombineerd is met onze slaapkamer’

“Wij wonen in een oud pakhuis, waarin later woningen zijn gebouwd. Eigenlijk is onze woning heel modern, toch zijn er oude elementen terug te vinden, zoals de dikke monumentale balken aan het plafond. Na dertig jaar wilden wij onze woning renoveren. Een nieuwe badkamers stond hoog op de wensenlijst. We zochten naar een exclusieve badkamer en zodoende kwamen we bij De Eerste Kamer Badkamers terecht.”

“Het idee voor onze nieuwe badkamer komt van architectenbureau Zeelenberg. Het interieur dat De Eerste Kamer Badkamers vervolgens tekende, sloot precies aan op het ontwerp van de architect. Bij de architect is het idee ontstaan om een badkamer ensuite te maken. Dus om onze badkamer samen te voegen met onze slaapkamer. Dat is zeer goed gelukt. Het langgerekte meubel is heel exclusief en bijzonder. Het is ook heel fijn dat je vanaf de wastafel naar buiten kijkt. Dat maakt de ruimte heel open en vrij. Het is absoluut geen standaard wastafelblok. Het is een eiland met hangende spiegels. Dat maakt onze badkamer echt speciaal.”

“Als we door onze badkamer naar onze slaapkamer kijken, dan vormt alles één prachtige lijn. Alles is prachtig met elkaar verbonden en heel gebalanceerd uitgevoerd. Ontwerper Niels, dacht heel goed met ons mee. Vanuit de tekeningen van de architect kwam hij met heel goede ideeën. Het was krachtig en fijn om hem als sparringpartner te hebben. We zijn dan ook heel tevreden en blij met onze prachtige, nieuwe badkamer.”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Wellness

Afmetingen
856 cm × 260 cm

Terugblik van de ontwerper: ‘De uitdaging zat in het wellness- gedeelte’

“In februari 2022, kwam de familie Van Doorn voor het eerst bij ons binnen. Ze brachten een tekening van Zeelenberg Architectuur mee. Aan mij de vraag of ik de ideeën van de architect kon verwerken in de nieuwe badkamer ensuite. De familie zocht naar luxe materialen, van hoge kwaliteit. Daarin zijn ze bij ons goed geslaagd.”

De uitdaging zat hem vooral in het wellnessgedeelte van de badkamer ensuite. Ik dacht goed na over hoe ik het droge en natte gedeelte goed in elkaar kon laten overlopen, zonder dat het afbreuk doet aan de eenheid en schoonheid van de ruimte. Om die reden heb ik de tekening aangepast, met de opening van de douche tegenover de opening van de sauna en het toilet. De saunadeuren hebben wij ook geleverd en die zijn echt uniek. Het douchegedeelte is volledig gemaakt van helder glas en reikt tot het plafond.”

“Het wasmeubel is uniek, omdat het een maatwerk eiland is. Het eiland is maar liefst 2.40 meter lang. Alles is in verstek gezaagd. Dit geeft een prachtig en open geheel aan de badkamer. Het resultaat is fenomenaal. Een waanzinnig luxe badkamer, die prachtig aansluit op de slaapkamer van de familie.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.