Baden in luxe: inspiratie voor de mooiste marmeren badkamers

Wie denkt aan marmer, denkt aan luxe. Daar denken wij bij De Eerste Kamer Badkamers niet anders over. Marmer is prachtig om te verwerken in een badkamer. We leggen je graag uit hoe wij dit prachtige natuurproduct toepassen in onze unieke badkamerontwerpen.

De prachtige, bijna transparante uitstraling van marmer in een badkamer

Bij De Eerste Kamer Badkamers krijgen we regelmatig de vraag wat de mogelijkheden voor een marmeren badkamer zijn. Niet vreemd, als je je bedenkt dat marmer ongekend populair is in de huidige interieurtrends. Marmer straalt luxe en natuur uit. Dat maakt marmer geweldig voor een badkamer.

Toch zitten er een aantal haken en ogen aan marmer. Marmer is namelijk een natuurproduct. Marmer is een steensoort die vooral veel wordt gewonnen uit het Middellands Zeegebied. Marmer heeft van nature verschillende aardetinten. De patronen komen voort uit aders. Juist die aders geven dit gesteente een unieke uitstraling. Het probleem van marmer is de zachtheid van het materiaal. Mensen denken vaak dat marmer hard is, omdat het een steensoort is.
Dat is echter niet het geval.

Marmer is namelijk gemetamorfoseerd kalksteen. Gemetamorfoseerd kalksteen is gesteente dat onder invloed van temperatuur en druk is gerekristalliseerd. Dit gebeurt vaak in de diepte van de aardkorst. De druk en wisselingen in temperatuur zijn zo groot, dat fossielen in de kalksteen worden vernietigd. Na jaren en jaren van natuurlijke processen ontstaat uiteindelijk marmer: een prachtige, bijna transparante steen. Waar de Romeinen al mee pronkten in hun prachtige badhuizen en paleizen.

De ultieme marmeren uitstraling

Marmer is dus natuurlijk, zacht en kwetsbaar. In een badkamer wordt gebadderd en gedoucht. Water, zeep, olie en andere vetten zijn in een badkamer niet te voorkomen. En het zijn juist vetten, zepen en water die marmer aantasten. Uiterst zonde natuurlijk en daarom is ‘echt’ marmer niet altijd een goede keuze voor een luxe badkamer waar je jarenlang van wilt genieten.

Is marmer dan geen goede keuze? Niet helemaal! Want er bestaan tegenwoordig prachtige marmerlook-tegels die gemaakt zijn van keramiek. Deze tegels zijn met het blote oog niet van echt marmer te onderscheiden. Daarentegen zijn ze oersterk en opgewassen tegen vetten, oliën, zeep en water.

Deze marmer-look keramische tegels worden letterlijk voorzien van een natuurgetrouwe print. De aders, de natuurlijke look en het chique gevoel dat marmer van nature heeft, zijn gevangen in deze prachtige badkamertegels.

Een ander woord voor hele grote marmerlook tegels is slabs. Dat is  het grootste formaat marmerlook tegels. Deze tegels hebben een afmeting van maar liefst 260×120. Bij De Eerste Kamer Badkamers hebben wij een heel ruim assortiment in Slab

Het keramiek dat we gebruiken is prachtig en het komt het beste tot zijn recht als we samen het juiste formaat tegel kiezen. We leggen graag uit waarom en hoe het juiste formaat tegels zo goed werkt. Als je kiest voor marmerlook op een badkamerwand, dan is een tegelformaat van 120×60 ideaal. Deze maat past goed bij de verfijnde uitstraling van marmer. We kunnen de marmerlook tegels liggend plaatsen voor een mooi effect.

Een groter formaat van 120×120 geeft een stoerdere look en heeft als voordeel dat er minder voegen aanwezig zijn. Dat ziet er strak en modern uit. Maar het allermooiste is het grootste formaat: 260×120. Dit is echt een eyecatcher in je badkamer! Het marmerpatroon loopt dan heel natuurlijk door en is nauwelijks te onderscheiden van echt marmer. Zo creëren we een luxe en exclusieve sfeer in de ruimte. Dus onthoud: hoe beter het formaat bij het patroon past, hoe mooier keramische tegels tot hun recht komen.

Trendy marmer-kleuren voor badkamers

Marmer-look tegels zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. De aardse tinten passen prachtig binnen verschillende badkamerstijlen. Toch maak je ook een statement als je voor donkere marmer-look tegels in je badkamer kiest. De ontwerpers van De Eerste Kamer luisteren naar jouw wensen en naar jouw verhaal. Kies je voor marmer-look tegels? Dan gaan we samen op zoek naar de kleur die het beste aansluit op jouw badkamerstijl en persoonlijke smaak.

Het mooie aan marmer is natuurlijk de luxe uitstraling. Of je kiest voor donkere of lichte kleuren doet niet af aan deze algehele luxe sfeer. Dat luxe gevoel creëer je nog meer, wanneer je marmer-look matched met designkranen, een waanzinnig ligbad of een indrukwekkende inloopdouche. De mogelijkheden voor een trendy marmeren badkamer zijn letterlijk eindeloos.

Bekende marmer-kleuren voor badkamers zijn onder andere:

  • Carrara marmer
  • Noir Saint Laurent
  • Calacatta Macchia
  • Vecchia
  • Black
  • Silver Roots
  • Veria Green

Warme tinten in combinatie met aardekleuren

Marmer is prachtig te combineren met aardetinten en andere natuurlijke kleuren. Kies je voor een lichte badkamer met een natuurlijke uitstraling? Dan kun je met marmer-look tegels alle kanten op. Natuurlijke kleuren zijn namelijk niet alleen verweven in beige en bruin. Ook groen, blauw en taupe zijn prachtige natuurlijke kleuren om in een badkamer toe te passen. Kies je voor een rustige badkamer? Dan is het ook een geweldige optie om een accentmuur te creëren. De badkamer in onderstaande foto is voorzien van een prachtige wand met zeer grote marmerlook-tegels in een prachtige warme, groene kleur.

De tijdloze elegantie van marmer

Interieurstijlen komen en gaan. Dat is in het geval van badkamertrends niet anders. We kiezen nou eenmaal allemaal voor een stijl die we mooi vinden. En vaak is dat een stijl die past in de huidige trends. Ook in badkamers zijn er bepaalde trends te herkennen die populairder zijn dan andere. Ben je bang dat marmer na een paar jaar geen trend meer is? Bedenk dan goed dat marmer al duizenden jaren in de mode is. Marmer verveelt letterlijk nooit. Hoe je marmer toepast in een badkamer is veel meer afhankelijk van je persoonlijke smaak. Wie kiest voor een marmeren badkamer, kiest voor tijdloze elegantie!

Onder andere hotel chique, New York chic en boutique chic zijn badkamerstijlen en trends waarin we veel marmer terugzien. Toch leent ook een Japandi-stijl badkamer zich uitstekend voor marmer. Juist door de tijdloze elegantie die marmer uistraalt is deze prachtige look toe te passen in vrijwel iedere badkamerstijl. Hoe je marmer vervolgens combineert is aan jou.

Wil je weten hoe wij marmer in verschillende stijlen badkamers toepassen? Kijk dan binnen in de prachtige badkamers die wij met veel passie en creativiteit hebben ontworpen.

Meer weten marmeren badkamers of inspiratie op doen? Breng een bezoek aan onze badkamershowroom in Hoevelaken. We delen onze passie voor luxe badkamers graag met je.

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.