Inspiratie: de mooiste badkamers met inloopdouche

Een inloopdouche in een badkamer is misschien wel belangrijker dan ooit! Nooit meer douchen in een bad, of in een aparte douchecabine: een inloopdouche maakt het mogelijk. De Eerste Kamer Badkamers, bewijst dat een inloopdouche niet alleen praktisch is, maar vooral ook oogstrelend mooi is in een badkamer.

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een inloopdouche in je nieuwe badkamer? Lees dan zeker dit artikel. We leggen je graag uit wat de trends op het gebied van inloopdouches zijn en hoe je een inloopdouche het beste afstemt op jouw droombadkamer. Daarnaast laten we je graag verschillende prachtige badkamers zien, waarin wij de mooiste inloopdouches creëerden.

Een inloopdouche in iedere badkamer: is dat mogelijk?

Een losstaande douchecabine of een bad met een douchecombinatie, zijn niet helemaal meer van deze tijd. Inloopdouches worden dan ook steeds populairder. Niet gek, want een inloopdouche is een prachtige aanvulling voor je nieuwe badkamer. Een inloopdouche is zeer mooi en is prettig om schoon te maken én schoon te houden.

Toch is het belangrijk dat je goed nadenkt over een aantal praktische zaken, voordat je definitief besluit om voor een inloopdouche te kiezen. Je wilt nou eenmaal geen ‘nattigheid’ voor de inloop van de entreedeur van je badkamer. Ook is het verstandig om water op de vloer voor je wastafelmeubel, zoveel mogelijk te vermijden. Daar komt bij, dat een inloopdouche altijd meer natte voetafdrukken achterlaat op de gehele badkamervloer. Voor de een is dat geen enkel probleem, voor de ander is dit een serieuze overweging om voor een gesloten douchecabine te kiezen.

De ideale afmetingen voor een inloopdouche

Inloopdouches creëren wij bij De Eerste Kamer Badkamers, in allerlei maten en vormen. Toch hanteren wij wel een standaard afmeting voor een inloopdouche. Wij vinden het realistisch om een optie voor een inloopdouche te geven, als deze ruimte minimaal 120 x 90 cm meet. Ideaal is in onze ogen een formaat van 140 x 90 cm. Kies je voor een dubbele inloopdouche, dan is een maat vanaf 160 x 90 cm een goede optie.

De ontwerpers van De Eerste Kamer Badkamers, zijn zeer sterk in het leveren van maatwerk badkamers. Onze prachtige badkamers, met inloopdouches, zijn allemaal uniek in hun soort. We denken dan ook graag met je mee over de ideale maat voor jouw inloopdouche in je nieuwe badkamer.

Waar moet je rekening mee houden als je een inloopdouche in je badkamer wil?

Een zeer groot voordeel van een inloopdouche, is zijn profielloosheid. In een inloopdouche komen geen rubbertjes voor en een inloopdouche lucht goed door. Dat zorgt voor veel minder vervuiling én biedt veel uitkomst op het gebied van schoonmaakgemak. Met een inloopdouche, waarvan de afscheiding is gemaakt van glas, creëer je een zee van ruimte in je badkamer. Zichtlijnen komen hierdoor prachtig naar voren.

Denk er wel goed over na dat douchen in een inloopdouche altijd iets kouder is, dan douchen in een afgesloten douchecabine. Dat komt simpelweg, omdat de stoom niet om je heen blijft hangen. Dat kan wennen zijn, als je de overstap maakt van een douchecabine, naar een inloopdouche. Daarnaast is het verstandig om je goed te laten informeren over de tegelsoort en het tegelformaat in een inloopdouche. In de ontwerpfase van jouw nieuwe badkamer, nemen we dan ook uitgebreid de tijd om samen tegels uit te zoeken die het mooist én meest geschikt zijn voor jouw inloopdouche.

De trends op het gebied van inloopdouches

Bouwkundige inloopdouches zijn zeer in opkomst. Veel mensen met opgroeiende kinderen, kiezen voor een bouwkundige inloopdouche. Een bouwkundige inloopdouche typeert zich, doordat er een afscheiding in de vorm van een muur wordt gerealiseerd. Achter de muur bevindt zich de douche. Een inloopdouche op deze manier creëren, heeft meerdere voordelen. Een bouwkundige inloopdouche is namelijk ontzettend praktisch en biedt toch voldoende privacy.

In een ruime inloopdouche zijn de mogelijkheden groot. Een bankje in een inloopdouche is niet alleen praktisch in een generatiebestendige badkamer. Ook biedt het de mogelijkheid om comfortabel te zitten. Dat draagt bij aan ontspanning en biedt de mogelijkheid om op een comfortabele manier je benen te verzorgen. Bij De Eerste Kamer Badkamers, merken wij dan ook dat het bad niet meer op de eerste plek komt in een badkamer. Een prachtige inloopdouche, kan minstens zo comfortabel zijn. Het ontwerp van een unieke inloopdouche in jouw badkamer, is voor onze badkamerontwerpers dan ook ontzettend belangrijk.

Jou een ontspannen douchebeleving geven, vinden wij zeer belangrijk bij De Eerste Kamer Badkamers. Daarom denken we nooit in standaarden. Unieke inloopdouches, ontwerpen wij met flair en zorg. We ontwerpen onder andere prachtige nissen in een inloopdouche, waarin je verzorgingsproducten op een geordende manier kunt plaatsen. Dat is niet alleen praktisch, maar ook ontzettend mooi! Daarnaast zijn onze badkamerontwerpers dol op strakke lijnen. Veel van onze badkamerontwerpen, zijn voorzien van mooie en strakke lijnen. Een inloopdouche met glas vanaf de grond tot het plafond, is hier een mooi voorbeeld van. Voor ons is een glaswand op maat eerder de regel dan een uitzondering.

Badkamertegels zijn steeds vaker het uitgangspunt voor een ontwerp. Voor een inloopdouche zijn de juiste tegels zeer belangrijk. Het is de kunst, om zo min mogelijk voegen te plaatsen. Een prachtige oplossing op het gebied van tegels, zijn de zogenaamde slabs. Dat zijn gigantische tegels, die bij ons verkrijgbaar zijn in de mooiste marmertinten en andere waanzinnige, trendy kleuren.

De beste designkranen voor een inloopdouche

Een inloopdouche is naar onze mening vooral geslaagd, wanneer er meer rust ontstaat in een badkamer. Niet alleen rust voor het oog, maar zeker ook rust op het gebied van schoonmaakgemak. Daarbij passen inbouwkranen het beste. De bediening van deze prachtige inbouwkranen, plaatsen we in het droge gedeelte van de inloopdouche.

Zo kun je de kraan het beste bedienen en de kraan wordt veel minder snel vies, door water en kalk. De bevestiging van het glas, stemmen wij af op de kleuren van de kranen. Uiteraard nemen wij de kleurkeuze van de kranen ook mee in de keuze voor de perfecte badkamertegels.

De mooiste en meeste bijzondere badkamers met inloopdouche van De Eerste Kamer Badkamers

Onze badkamers zijn stuk voor stuk uniek. Voor ons is iedere badkamer die wij ontwerpen bijzonder. Wij maken dan ook graag indruk met onze ontwerpen. Een van de badkamers die wij ontwierpen, voorzagen wij van een prachtige inloopdouche met gigantische glazen wand. Voor ons vooral een spannend moment, hoe we deze glazen wand binnenkregen in het appartement op de vijfde verdieping. Daarmee geven we graag aan, dat wij geen uitdaging uit de weg gaan en dat wij altijd luisteren naar jouw wensen.

We laten je graag zien, hoe wij een inloopdouche verwerken in een badkamerontwerp. Hieronder zie je onze top zes van badkamers met inloopdouches. Uniek design, draagt bij aan fantastische droombadkamers.

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.