De ultieme witte badkamer: stijlvol, uniek en krachtig

Net zoals een strak wit overhemd de basis vormt voor ieder maatpak, vormt wit de basis voor vrijwel iedere badkamer. De Eerste Kamer Badkamers creëert stijlvolle, elegante en unieke badkamers. Dat doen we door design, hoogwaardige materialen en creativiteit samen te voegen in onze unieke ontwerpen. Lees in dit artikel hoe wij een prachtige witte badkamer ontwerpen die allesbehalve saai is.

Witte badkamers: al jaren zijn ze populair. Badkamermeubels, baden en wastafels zijn bijna altijd wit. Daar komt bij dat wit praktisch en tijdloos is. Bij De Eerste Kamer gaan wij net even anders om met wit in een badkamer. Uiteraard is wit terug te zien in onze ontwerpen. Toch zijn wij van mening dat wit maar gewoon wit is. Daarom denken we in detail en creëren we lichte badkamers die niet zomaar wit, maar oogverblindend zijn.

Creëren vanuit een witte basis: stijlvol, krachtig en tijdloos

De badkamerontwerpers van De Eerste Kamer Badkamers creëren niet vaak een volledig witte badkamer. Niet heel gek als je bedenkt dat juist contrast een belangrijke functie inneemt in het ontwerp van een badkamer. Wanneer we slechts één wittint verwerken, dan vallen zichtlijnen en contrast in een badkamer weg.

Door de jaren heen is een verschuiving te zien van hoogglans wit, naar mat-wit. Het feit is dat wit meestal aan de basis staat in het ontwerp van iedere badkamer. Nog altijd is wit zeer populair bij veel badkamereigenaren. Wit wegdenken doen we dan ook zeker niet bij De Eerste Kamer Badkamers. Wij creëren dan ook graag een lichte badkamer, waar wit als basis fungeert. En waarin luxe materialen, structuur en afwisseling in lichte, zachte kleurtinten bijdragen aan zichtlijnen en contrast.

Een lichte, rustige badkamer met luxe details

De afgelopen jaren creëerden de ontwerpers van De Eerste Kamer Badkamers talloze unieke badkamers. Een specifieke witte badkamer is nog altijd opmerkelijk: deze badkamer is namelijk volledig wit. Van de tegels tot het meubel en van de mat-witte kranen tot het bad. Een indrukwekkend effect, doordat contrast en zichtlijnen in deze specifieke badkamer bijna volledig wegvallen.

Witte badkamers noemt men vaak zo, door de basiselementen die uitgevoerd zijn in mat-wit. Denk hierbij aan een badkamer met een prachtig mat-wit vrijstaand bad of mat-witte wastafels, toegepast op een op maat gemaakt badkamermeubel. In witte badkamerontwerpen zijn luxe details belangrijk.

Wij passen veel solid surface van het merk Corian toe in onze badkamerontwerpen. Corian is een krachtig materiaal met een verfijnde uitstraling. Corian wordt niet voor niets veel gebruikt in badkamers. Het is niet poreus en daardoor zeer hygiënisch. Het oogt elegant en past in vrijwel iedere badkamerstijl.

Matchen van verschillende kleurtinten

In veel badkamers is de witte basisstructuur het uitgangspunt. Wat maakt een witte badkamer dan zo speciaal? Denk aan een badkamer met een prachtig vrijstaand bad, dat uitgevoerd is in mat wit. Of aan strakke, witte wastafels in verschillende vormen. Verschillende tinten wit, matchen heel goed met aardetinten, lichte tinten hout en met beton.

Onze badkamerontwerpers verwerken graag lichte aardetinten in een badkamer met een witte basis. Of we combineren Carrara marmer in aardetinten met diverse tinten wit. Vaak stellen wij voor om te werken met contrasterende elementen. Prachtige geborstelde kranen in goud, koper, of messing. Of lichte marmer-looktegels in zandsteentinten: allemaal prachtige kleuren in combinatie met een mat-wit vrijstaand bad met een solid surface van Corian. Ook lichtgrijs, brons, koper en aardetinten zijn prachtige kleuren om mee te variëren in een witte badkamer.

Opvallende details maken een witte badkamer uniek

Een op maat gemaakt houten-badkamermeubel uitgevoerd in licht eiken, of whitewash. Een opvallende design kraan van Vola of Gessi, waarin een gigantisch kleurenpalet mogelijk is, of een originele betonwand. Stuk voor stuk details die een badkamer uniek maken. Unieke items en opvallende details zijn juist in een overwegend witte badkamer van groot belang.

Kies voor één opvallende wand die bekleed is met een schitterend gouden mozaïekpatroon. Of bekleed de wand achter het bad met behang met een slangenleer-reliëf in aardetinten. Denk out of the box, ga voor spannende details in kleuren en materialen. Behoud in de rest van de badkamer vooral rustige en lichte kleuren.

Zichtlijnen en contrast in een lichte badkamer

In een overwegend lichte badkamer is vaak minder contrast aanwezig. Er is weinig variatie tussen donkere en lichte kleuren te ontdekken. Contrast aanbrengen in een lichte badkamer is meestal de grootste uitdaging voor de badkamerontwerper. Juist als er minder contrast aanwezig is, zijn zichtlijnen extra belangrijk.

Ook zichtlijnen dragen bij aan het contrast in een lichte badkamer. Slim omgaan met de indeling van een lichte badkamer is daarom heel belangrijk. Denk aan grote glazen, vrijstaande douchewanden die reiken van de grond tot het plafond, of aan de keuze in tegels en wandbekleding. Carrara marmer met een opvallende ader, een originele behouden betonwand of ruwe gehamerde stenen zijn populaire eyecatchers in lichte badkamers. Naast dat deze items bijdragen aan een eigen stijl van de badkamer, brengen ze ook contrast mee.

Lichte droombadkamer

Je hebt het net al gelezen: een lichte badkamer ontwerpen, brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Toch is wit een fijne basis om mee te werken. Wit zorgt voor een fris gevoel, is tijdloos en praktisch. Kalk is bijvoorbeeld minder goed zichtbaar op wit en baden en wastafels met een mat-wit solid surface van Corian, verkleuren niet.

Een statement in een lichte badkamer is vaak subtieler dan een statement in een meer theatrale badkamer met veel contrasterende kleuren. Juist heel belangrijk dus, om ook een lichte badkamer te voorzien van één of meerdere opvallende details waar ieder oog direct op valt.

Een ultieme witte badkamer ontwerpen is zeker mogelijk. Het allergrootste voordeel: wittinten passen in iedere stijl badkamer. In elke lichte badkamer die wij ontwerpen, laten wij de oude omgeving in zijn waarde. Daar passen wij onze unieke ontwerpen op aan. Van een luxe loft, tot een klassiek grachtenpand. En van een moderne stadswoning tot een vrijstaande boerderij: wit vormt vrijwel in iedere badkamer in elk type woning de basis.

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.