Tips voor het inrichten van een unieke droombadkamer

Je nieuwe droombadkamer inrichten: daar komt een hoop bij kijken. Grote kans dat je online al de nodige inspiratie hebt opgedaan. Een badkamerstijl vinden die aansluit op jouw wensen is vaak het minst ingewikkelde aan het traject. De indeling bepalen van een badkamer die uniek is, aan jouw wensen voldoet en ook nog eens praktisch is, dat is een veel ingewikkelder project.

Gun jezelf daarom een bezoek aan de showroom van De Eerste Kamer Badkamers. Bij ons werken gepassioneerde badkamerontwerpers die er alles aan doen om voor jou een unieke droombadkamer te realiseren, die aan al je wensen voldoet. In dit artikel leggen wij stapsgewijs aan de hand van voorbeelden uit hoe onze unieke badkamerontwerpen tot stand komen. Natuurlijk geven we je ook praktische tips voor de inrichting van jouw unieke badkamer.

De inrichting van een nieuwe badkamer

Het inrichten van een badkamer is op zijn zachtst gezegd niet makkelijk. Je dient rekening te houden met verschillende factoren. Natuurlijk heb je naast praktische wensen ook wensen op het gebied van het design van je badkamer, omdat je er jarenlang van wilt genieten. Daarnaast is de badkamer een van de belangrijkste ruimtes in huis. Richt je een nieuwe badkamer op de juiste manier in, dan is dat ook nog eens een hele goede investering voor de waarde van je woning.

Stap 1: wensen voor de inrichting van je badkamer

Als je op zoek bent naar een nieuwe inrichting voor je badkamer, is de kans groot dat je het internet al bent afgestruind op zoek naar inspiratie. Dat is helemaal geen verkeerde eerste stap. Wel raden je aan om al je wensen voor een nieuwe badkamer op een rijtje te zetten. En dat kun je het beste doen door eerst na te gaan hoe je de badkamer wilt gebruiken.

Een groot samengesteld gezin met tienerkinderen heeft meer behoefte aan een badkamer waar veel privacy heerst en waar veel opbergruimte is. Een jong stel vindt het wellicht fijn om regelmatig samen te douchen en kiest voor een grote inloopdouche met twee regendouches. Wil je graag een bad? Bedenk dan ook vooraf wie er het meest gebruik van maakt. Een bad, waar dagelijks kleine kinderen in badderen, ziet er vanuit een praktisch oogpunt in vormgeving en plaatsing anders uit dan een bad dat eens in de week gebruikt wordt voor een ontspannen wellness-moment.

Denk daarnaast na over een badkamerstijl die bij jou en bij je woning past. Van modern, tot klassiek en van Japandi tot hotel chique: er is van alles mogelijk. Met allerlei wensen in het achterhoofd kwam ook een familie uit Baarn naar onze badkamershowroom. Tijdens een gesprek met de klant, brachten we samen de volgende wensen in kaart:

  • Uitzicht over Baarn vanuit het bad;
  • Toilet met privacy;
  • Glamour uitstraling;
  • Veel opbergruimte.

Stap 2: een schets voor de inrichting van de nieuwe badkamer

Onze badkamerontwerpers gingen vervolgens aan de slag met een schets, oftewel een vlekkenplan. In het vlekkenplan kun je zien dat de plaats van het bad en van het toilet sturend zijn in de indeling van deze badkamer. Daarom bedacht de ontwerper een verrassend element. Hij creëerde een extra wand, waardoor hij een aparte kleine badkamer realiseerde in de badkamer. De ramen zijn nu een kracht, in plaats van een belemmering voor de ruimte.

Veel mensen maken een cruciale denkfout in de eerste stappen van het inrichten van een badkamer. Vaak denkt men namelijk dat de voormalige indeling van de badkamer behouden dient te worden. Dat hoeft vrijwel nooit, omdat leidingwerk relatief gezien eenvoudig is aan te passen door een installateur of loodgieter. In onze ontwerpen laten wij dan ook graag zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om een badkamer op maat in te richten en daarbij rekening te houden met al jouw wensen. Kijk maar eens naar het vlekkenplan voor de badkamer in Baarn, waarin je ziet dat werd gekozen voor een vrijstaand badkamermeubel met hangende spiegels.

Stap 3: de inrichting verder uitwerken in uitgebreide tekeningen

De verrassende nieuwe indeling van de badkamer in Baarn, werd zeer positief ontvangen door de klant. Vervolgens ging de ontwerper aan de slag met uitgebreide 3D tekeningen. In de 3D tekening is het vrijstaande bad met uitzicht over Baarn goed te zien. Natuurlijk bespraken we ondertussen alle wensen met betrekking tot kleurgebruik en materialen. De nieuwe badkamerinrichting is op deze 3D tekeningen goed te zien.

In dit badkamerontwerp hielden we rekening met privacy, het uitzicht over Baarn vanuit het bad en natuurlijk ook met voldoende opbergmogelijkheid. Het ontwerp en de indeling zijn uniek. Gun jij jezelf ook een unieke badkamer met een waanzinnige inrichting? Kom dan in een vroeg stadium van je zoektocht bij ons langs in de showroom. Hier ontdek je talloze mogelijkheden voor een nieuwe badkamerinrichting.

Stap 4: een prachtige nieuwe inrichting van een badkamer

Het ontwerp van een praktische, verfijnde en unieke badkamer, begint dus met een goed ontwerp. Onze aanpak is persoonlijk. We nemen de tijd om wensen in kaart te brengen en nemen je mee in het ontwerptraject. Zo weten wij precies wat jij mooi vindt en welke stijl het beste bij je past. Tijdens het maken van de definitieve tekeningen, maken we samen een keuze in kranen, meubels, tegels en nog veel meer. Vervolgens maken we een uitgebreide technische tekening en worden de meubels op maat gemaakt en alle overige materialen besteld. Wij zijn pas tevreden als wij jou verrassen met een uniek badkamerontwerp dat volledig aansluit op alle wensen en ook nog eens voor 100 % aansluit op de manier waarop je de badkamer gebruikt.

Praktische tips voor het inrichten van een badkamer

Door jarenlange ervaring en talloze unieke badkamerontwerpen, weten wij goed wat je beter wel en wat je beter niet kunt doen bij het inrichten van je badkamer. Daarom geven we je graag een aantal praktische tips.

Tip 1: maak een moodboard voor je badkamer

Onze ontwerpers werken zelden met een standaard maat badkamermeubel. Wij leveren liever maatwerk, zodat meubels en andere elementen die belangrijk zijn in de inrichting van een badkamer perfect aansluiten op het geheel. Onze ontwerpers verwerken graag slanke meubels in diverse badkamerprojecten. Slanke meubels brengen mooie zichtlijnen en rust met zich mee.

Wellicht denk je al heel lang na over een badkamer in een bepaalde stijl, of heb je al een bepaald kleurenpatroon in gedachten. Maak in dat geval vast een moodboard. Neem je moodboard mee naar je afspraak met een van de badkamerontwerpers. We verwerken jouw wensen uit het moodboard graag in een uniek badkamerontwerp.

Tip 2: centrale verkeersruimte in je badkamer

In elke badkamer is een centrale verkeersruimte praktisch. Of je nu een kleine badkamer gaat inrichten of een grote: de centrale verkeersruimte is misschien wel het allerbelangrijkste. Met het creëren van een dergelijke ruimte maak je het mogelijk om deze ruimte op verschillende manieren nuttig te gebruiken. Zo heb je meer bewegingsvrijheid en sta je lekker ruim voor de wastafel. Door slim om te gaan met de ruimte, is het vervolgens mogelijk om een vrijstaand bad te plaatsen én toch een ruime inloop naar de douche te bewaren. De indeling van de badkamer in Baarn is hier een mooi voorbeeld van. Zorg er daarnaast voor dat je bij binnenkomst zichtlijnen creëert naar de twee diepste hoeken van je badkamer. Dit zorgt voor een ruim en fris beeld.

Tip 3: eerst de indeling dan de stijl en inrichting van je badkamer

Het is verstandig om eerst na te denken over de indeling van je nieuwe badkamer. Dat is exact de manier hoe onze ontwerpers aan de slag gaan. Het vlekkenplan komt eerst. Daarna gaan we samen op zoek naar een badkamerstijl, passende meubels en de perfecte tegels. Wij leveren altijd maatwerk, daarom is het mogelijk om met je mee te denken over een unieke indeling.

Tip 4: bezuinig niet op badkamertegels

Bij de inrichting van een badkamer spelen tegels een belangrijke rol. Tegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van een badkamer. Een gemiddelde badkamer bevat 30 m2 aan tegels. Een tegel van een betere kwaliteit scheelt ongeveer 20,00 euro per m2. Ten opzichte van een mindere tegel scheelt dit in totaal 600,00 euro. Op de totale prijs van een nieuwe badkamer valt dat relatief gezien mee. Je hebt dan overigens wel een badkamer waar je nog twintig jaar elke dag van geniet.

Of je kiest voor kleine of grote tegels is meer afhankelijk van je persoonlijke smaak. Bij grote tegels heb je een groot schoonmaakgemak, doordat er minder voegwerk aanwezig is. Door grote tegels lijkt de ruimte ook groter. Het is aan jou voor welk formaat tegels je gaat. Wij raden daarom aan om niet op tegels te bezuinigen.

Tip 5: denk na over het doel van een badkamer

Misschien klinkt deze tip een beetje gek. Iedereen gebruikt een badkamer toch om dezelfde reden? Grotendeels is dat waar, toch is het voor de meest ideale badkamer inrichting zeer noodzakelijk om te weten hoe je de badkamer gebruikt. Uiteraard wil je een wastafel in je badkamer, maar wie maakt er allemaal gebruik van de wastafel? Is een dubbele wastafel daarom wenselijk? Of heb je veel opbergruimte nodig, nisjes om handdoeken in op te bergen? En wil je een toilet in of buiten je badkamer?

Allemaal praktische zaken waar wij rekening mee houden. Want praktisch betekent voor ons ook denken in mogelijkheden en slim omgaan met design. Zo ontwierpen we een praktische waszak die je eenvoudig ophangt aan de binnenkant van het badkamermeubel. Uiterst praktisch en voor het oog een hele mooie oplossing.

Heb je kinderen die naast badderen ook spelen in bad? Denk dan bij een vrijstaand bad goed na over voldoende ruimte rondom het bad. Of kies voor een inbouwbad met een prachtige tegelwand. Sport je veel? Dan is een Sunshower een fantastische toevoeging in je badkamerinrichting. Heb je een samengesteld gezin, dan is het fijn om een douche te realiseren met veel privacy. Kies je voor een aangrenzende badkamer aan de masterslaapkamer? Kies er dan voor om de sfeer van de badkamer door te trekken in de slaapkamer. In dit geval belemmert een deur juist het doel.

Tip 6: laat ons met je meedenken over de inrichting

Uiteraard is het een goed idee om je vast voor te bereiden op een nieuwe badkamer inrichting. Wel is het zo dat veel factoren van invloed zijn op de uitstraling van je badkamer. De ervaring in het ontwerpen van unieke badkamers is bij ons groot. Bij ons mag je dan ook vertrouwen op een zeer hoge kwaliteit badkamer.

Kies je er zelf voor om een badkamer in te delen en in te richten? Houd er dan rekening mee dat dit een ingewikkelde klus is. Vaak ben je in dit geval ook gebonden aan vaste maten in meubels en aan een meer standaard inrichting voor je nieuwe badkamer. Bij De Eerste Kamer Badkamers leveren wij maatwerk. Onze expertise is groot en we stellen hoge eisen aan comfort en design in onze unieke ontwerpen. Bij ons ben je dan ook aan het juiste adres als je op zoek bent naar een nieuwe badkamer inrichting die aan al je wensen voldoet.

Uiteraard begrijpen wij heel goed dat je een budget in je hoofd hebt. Maatwerk klinkt al snel ‘duur’. Toch geven we je graag mee dat je helemaal niet voordeliger uit hoeft te zijn, wanneer je zelf aan de slag gaat met het inrichten van je badkamer. Zodra je in een vroeg stadium in je zoektocht naar een badkamerinrichting onze hulp inschakelt, dan zul je versteld staan wat er allemaal mogelijk is binnen jouw budget. Bij De Eerste Kamer Badkamers zijn prijs, kwaliteit, service, ontwerp en expertise uitstekend in balans.

Zien we jou binnenkort in onze badkamershowroom in Hoevelaken? We kijken uit naar je komst en helpen je graag met de inrichting van jouw unieke droombadkamer.

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.