Japandi

Japandi stijl badkamer met half vrijstaand bad

“Strakke lijnen, heldere ruimtes en lichte kleuren, gecombineerd met pure luxe”

Riante ronde spiegel met ledverlichting

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Een omgeving van natuurlijke rust en ongekende luxe’

De reis begon toen Susanne uit Noord-Brabant inspiratie zocht voor een nieuwe badkamer. Niet zomaar een badkamer, maar een die spreekt van rust en eenvoud. Kenmerkend voor de Japandi stijl. Ze ontdekte De Eerste Kamer via Instagram, waar een nieuwe badkamer door een enthousiaste eigenaar was gedeeld: “Ik zag een grote ronde spiegel die onder het badkamermeubel doorloopt, en ik vroeg de eigenaar naar hun ervaringen. Toen ze vertelden dat De Eerste Kamer het meubel en de spiegel hadden verzorgd, kwam alles in beweging.”

Wensen en ervaringen van de klant: “Dankzij de tips van Niels waren we er eigenlijk vrij snel uit”

Deze badkamer kenmerkt zich door minimalistische elegantie. Niels, de ontwerper, ging uit van de rustgevende textuur van travertin tegels die de ruimte vullen met warmte. De glazen wand van de inloopdouche en het subtiele lijnenspel versterken het gevoel van openheid. Centraal in het ontwerp staat het maatwerk badkamermeubel, strategisch geplaatst om de aandacht bij binnenkomst te trekken. Het half vrijstaande bad, tactisch in een hoek geplaatst, complementeert het gevoel van luxe.

Susanne kwam naar ons toe met een visie, geïnspireerd door een ontwerp dat ze zelf in PowerPoint had uitgewerkt. Met een groot badkamermeubel met dubbele wastafel en een ronde spiegel als uitgangspunt ontstond het idee om de deur te verplaatsen, wat de gelegenheid gaf om haar wens uit te laten komen. Met de tips van Niels en enkele slimme aanpassingen tijdens het bouwproces mag de praktische en stijlvolle oplossing er zijn!

Het samenspel van zorgvuldig gekozen elementen en de slimme indeling maken deze badkamer bijzonder. De verlichting, de keuze voor Hotbath kranen en de manier waarop het toilet discreet is opgesteld dragen bij aan het unieke karakter van de ruimte. “Ondanks een paar kleine uitdagingen met de afmetingen en materialen, zijn we uiterst tevreden met het eindresultaat,” aldus Susanne.

Iedere renovatie, hoe voorspoedig het ook verloopt, kent bijkomende uitdagingen. Susanne vertelt: “Een van de kleine obstakels was een verkeerd geleverde douche drain. Dit werd echter direct vakkundig opgelost, en het eindresultaat weerspiegelt de kwaliteit die De Eerste Kamer nastreeft.” Zo is elk detail, van de plaatsing van de badkuip tot de finish van het meubel, tot in de puntjes doordacht. Het resultaat: een functionele Japandi badkamer vol rust en luxe.”

Ontwerp door
Niels


Stijl van de badkamer
Japandi

Terugblik van ontwerper Niels

"Hun enthousiasme was groot en hun visie duidelijk."

“Deze Japandi badkamer toont de essentie van wellness. De zachte kleur en serene textuur van travertin brengen zowel warmte als rust. Het uniforme gebruik van één type tegel met een fijn lijnenspel versterkt een kalme sfeer in het ontwerp. Zelfs de glazen douchewand is op een minimalistische wijze geïntegreerd; een perfecte weerspiegeling van de Japandi-stijl, die zich onderscheidt door zijn strakke lijnen, heldere ruimtes en lichte kleurenpalet.

Geïnspireerd door een Instagram-post over een badkamer van De Eerste Kamer, vielen zij als een blok voor de grote ronde spiegel die naadloos onder het meubel doorloopt. Het enthousiasme was groot en hun visie duidelijk: door de deur te verplaatsen ontstond er meer ruimte, wat het plaatsen van een breed, op maat gemaakt badkamermeubel mogelijk maakte. Vroeger belemmerde daar een muur de entree. Nu leidt de brede toegang direct naar dit meubel, centraal geplaatst tussen twee muren. 

De toevoeging van glas in de douche versterkt het ruimtelijke effect in de badkamer. Het half vrijstaande bad met afgeronde voorkant, strategisch geplaatst tegen twee zijwanden bij de deur, verhoogt de esthetiek. Daarnaast blijft het zwevende toilet discreet verborgen bij binnenkomst.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.