Klassiek

Prachtige masterbadkamer en kinderbadkamer in Blaricum

“Twee badkamers waarin het gehele plaatje klopt”

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Met recht prachtige droombadkamer, met indrukwekkende nissen’

Familie De Bruin woont in een jaren dertig woning in Blaricum. De bestaande woning werd flink uitgebouwd en volledig gerenoveerd. Met een tweede kindje op komst, wilde de familie graag twee nieuwe badkamers realiseren. Een masterbadkamer en een kinderbadkamer. De stijl van beide badkamers is een combinatie van luxe en klassiek. De kranen zijn van het merk Hotbath en sluiten mooi aan op beide badkamers. De masterbadkamer is verbonden met de masterslaapkamer. Via de badkamer betreden de eigenaren hun slaapkamer. De masterbadkamer is heel ruimtelijk ingericht. Het materiaalgebruik is zeer luxe en de kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd. De tint van de marmerlook-tegels komt op meerdere plekken in de badkamer terug. Een waanzinnig, mooi resultaat, met prachtige inloopdouche, luxe tegels en indrukwekkende nissen. Met recht een droombadkamer om in te baden én naar te kijken.

De wensen en ervaring van de klant: “Door eenheid, klopt alles in onze badkamer”

“We startten onze zoektocht naar een nieuwe badkamer online. Toen kwamen we bij De Eerste Kamer Badkamers terecht. Onze woning uit 1937 werd grondig verbouwd en uitgebouwd. Van boven tot beneden: alles pakten we grondig aan. Er is nog maar weinig terug te herkennen vanuit de oude situatie. Alleen de mooie glas-in-loodramen zijn bewaard gebleven.”

“Met het ontwerp van De Eerste Kamer Badkamers, realiseerden we een badkamer aan de voorkant van het huis. In de vroegere indeling was dit een kinderkamer. Waar nu de inloopdouche is gerealiseerd, liep vroeger een trap naar de zolder. Het nieuwe, aparte toilet is op de plek gekomen, waar vroeger de douchecabine zat De rest van de ruimte is nieuw aangebouwd.”

“De badkamer is nu heel centraal geplaatst en dat vinden wij nu heel fijn. In eerste instantie vonden we het creëren van deze situatie wel een beetje spannend. Vooral, omdat we ons afvroegen of het wel handig is, dat we door de badkamer naar onze slaapkamer lopen. Achteraf gezien was dit de enige optie en we zijn daar heel blij mee. Het is fijn dat De Eerste Kamer Badkamers alles tot in detail uitwerkt. Daardoor gaat een badkamer al veel meer leven. Toen we onze nieuwe badkamer bestelden, zaten we nog heel erg in een abstracte fase. Toch kregen we, mede dankzij de tekeningen van De Eerste Kamer Badkamers, al een heel goed beeld hoe onze nieuwe badkamers eruit kwamen te zien.”

“We zijn vooral heel blij met de centrale ligging van de badkamer en ook zeker met de prachtige keramische tegelplaat op het wasmeubel ook terugkomt in de tegels in de douche. Dat geeft het geheel eenheid en een bepaalde rust. Juist door die eenheid klopt het hele plaatje van onze badkamer.”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Klassiek

Afmetingen
340 cm × 214 cm

en

261 cm × 248 cm

Terugblik van de ontwerper: “In de kinderbadkamer, was het bad een uitdaging”

Het jonge gezin, met één kindje en een tweede kindje op komst, was op zoek naar twee badkamers. Ze spraken de wens uit voor een masterbadkamer en een kinderbadkamer. Ook wilden ze graag twee aparte, nieuwe toiletten realiseren in hun verbouwde woning.”

“In het ontwerp van de kinderbadkamer stuitte ik al snel op een uitdaging. Het bad moest namelijk geplaatst worden tussen twee muren en onder een schuine wand. Maatwerk was in dit opzicht de enige oplossing. Voor de masterbadkamer zochten we samen naar een keramisch wastafelblad. De marmerlooktegel, die niet van echt marmer te onderscheiden is, sprak de familie zeer aan. Dezelfde tegel komt ook terug in het douchegedeelte en dat schept een prachtig eenduidig geheel. Het resultaat: twee prachtige badkamers die beiden uniek zijn in hun soort, maar toch goed bij elkaar en zeker ook bij de mooie woning passen.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.