Luxe

Landelijke en luxe badkamers in Purmerend

“Onze kinderen zien in iedere tegel iets anders”

Badkamerstijl en ontwerp: ’Prachtige badkamer die perfect is afgestemd op de woonboerderij’

Voor Giulia en Olivier Zonneveld uit Purmerend komt met deze badkamer een droom uit. De badkamer straalt pure luxe uit en heeft landelijke elementen. Daardoor past deze droombadkamer perfect in de prachtige boerderij. 

De badkamer is zeer royaal en voorzien van een vrijstaand bad én inloopdouche. Neutrale tinten wisselen af met groene tinten. De grote plant maakt het plaatje af. Deze badkamer heeft alles waaraan een badkamer moet voldoen. Warme houttinten, groene accenten en waanzinnige tegels. Een droom om in te baden en het perfecte plaatje om te zien. 

De badkamer heeft zowel een luxe als landelijke stijl. De kranen zijn van designmerk Hotbath, het interieur is warm en luxe. Het massiefhouten bankje maakt het plaatje af. Maatwerk komt in deze badkamer zeer goed tot zijn recht. 

De wensen en ervaring van de klant: ‘Direct verliefd op de prachtige tegels’

“Wij waren op zoek naar een nieuwe badkamer en zagen een advertentie in een woonblad. Daar werd ik direct verliefd op de prachtige tegeltjes die De Eerste Kamer Badkamers in een andere badkamer had verwerkt. Wij wilden van twee ruimtes één grote badkamer maken. Niet veel later maakten we een afspraak met Jurre.”

“Jurre heeft ons onwijs goed geholpen en kwam met het idee om een muurtje te plaatsen, waardoor het wasmeubel is afgescheiden van de inloopdouche. De inloopdouche is misschien wel de favoriete plek in onze badkamer. De brede nis met prachtige groene tegeltjes komt, mede door het ontwerp van Jurre, heel goed tot zijn recht. Dezelfde tegeltjes, waar ik in het woonblad verliefd op werd, komen terug achter het vrijstaande bad.”

“In de oude situatie waren er helemaal geen ramen aanwezig. Die zijn toegepast in het ontwerp. Daardoor valt het licht prachtig binnen in onze badkamer. Van het luxe, vrijstaande bad maken we veel gebruik. Door de grote vierkante tegels op de vloer blijft het geheel rustig. We zijn ontzettend blij met onze prachtige badkamer.”

“Naast de masterbadkamer wilden we ook graag een badkamer voor onze kinderen. Dat mocht voor ons iets bijzonders worden. Absoluut geen kinderachtige badkamer, maar een speelse badkamer met stijl. Dat is zeer goed gelukt! De kinderen vinden hun badkamer fantastisch. Vooral omdat de tegeltjes op de vloer allemaal verschillend zijn. Daardoor zien ze iedere keer iets anders. Tijdens het douchen zijn ze constant met de tegels op de vloer bezig. Ze zien er allerlei vormen en figuren in.”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Luxe

Afmetingen
804 cm × 468 cm

en 

250 cm × 272 cm

Terugblik van de ontwerper:

‘Heerlijke uitdaging om van twee ruimtes één grote badkamer te maken’

“Oliver en Giulia kwamen ongeveer een jaar geleden bij mij langs voor een afspraak. Ze zochten een nieuwe badkamer voor hun prachtige boerderij in Purmerend. De boerderij was het ouderlijk huis van Olivier. Na overname besloten ze samen om hun nieuwe woonhuis volledig te strippen.”

“Van Olivier en Giulia ontving ik tekeningen via de mail. Tijdens onze afspraak bespraken ze hun wens dat ze graag van twee ruimtes één grote badkamer wilden maken. Voor mij was dat een hele mooie uitdaging! Ik ging direct aan de slag om te kijken wat er mogelijk was.”

“Het stel sprak de wens uit voor een ruim badkamermeubel met dubbele wastafel. De inloopdouche was voor hen ook zeer belangrijk. Ik heb de ruimte intiemer gemaakt door hem op te splitsen in twee delen. De muur die voor de splitsing zorgt is ruim twee meter. Tegen die muur heb ik het wastafelmeubel geplaatst. Aan de andere kant van de muur is de prachtige inloopdouche gecreëerd.”

“De groene tegeltjes maken alles zachter, landelijker en subtieler. De tegeltjes zijn voorzien van reliëf. De tegeltjes passen ontzettend goed bij de stijl van de mooie boerderij.” 

“Voor de kinderbadkamer zochten Giulia en Olivier naar unieke tegels die er echt uitspringen. Ze wilden letterlijk ‘iets geks’. Toen ik de juiste tegel had gevonden, ben ik verder gegaan met het ontwerp. In de kinderbadkamer heb ik ervoor gekozen om een glazen douchewand precies in het midden te plaatsen. Daardoor ontstaat meer optische ruimte. Dat is zeer prettig, omdat de kinderbadkamer is gecreëerd in een kleine ruimte.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.