Japandi

Luxe Japandi badkamer in Leusden

“Sereen en toch sfeervol: deze Japandi badkamer heeft het allemaal”

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Een rustige basis in combinatie met een verrassende indeling en spectaculaire balken’

Deze prachtige badkamer is door Henk-Peter ontworpen voor de familie Veerman uit Leusden. De familie zocht een luxe badkamer met een grote inloopdouche om hun mooie nieuwbouwwoning in Leusden compleet te maken. In de ruimte zijn grote ramen aanwezig. De ruimte op zich is al een plaatje om te zien. Het zeer hoge plafond en de houten balken lenen zich uitstekend voor een Japandi stijl badkamer.

Een ruime inloopdouche met marmerlook tegels en het prachtige vrijstaande duo-zitbad sluiten in stijl mooi aan op het langgerekte badkamermeubel. De basis is rustig. De lichte kleur hout van het meubel sluit aan op de prachtige houten balken. Het bad staat voor het raam, met uitzicht over de tuin. De ruimte is groot, omdat de nok helemaal is doorgetrokken. De materialen komen in deze ruimte prachtig tot zijn recht. De kranen maken het geheel af. Het zijn designkranen van Fima. Het geborstelde koper past perfect in de rustige Japandi stijl.

De wensen en ervaring van de klant: ‘Een dubbele inloopdouche met marmeren tegels’

“We reden met de auto over de snelweg en zagen de prachtige badkamer showroom van De Eerste Kamer. Vanuit de auto zagen we de unieke en mooie badkamers. Op een zaterdag zijn we langsgegaan om inspiratie op te doen. Alles wat we zagen was mooi! De dubbele douche is prachtig, hij maakt onze badkamer uniek. De marmeren wand combineert geweldig met de douchekoppen en de regendouche. Als je binnenkomt in onze badkamer, dan valt je oog gelijk op de mooie inloopdouche. Dat was ook een van onze wensen.”

“Vanuit het bad kijken we de tuin in. Dat is zo uniek. Omdat er een kleintje op komst is vonden we het ook heel handig om een bad te hebben. In de mooie ruimte was alles mogelijk. We hoefden niets te laten. Henk-Peter heeft ons hierin heel goed geholpen en heeft hele mooie materialen en badkamermeubels voor ons uitgezocht. Ondanks dat de ruimte prachtig is, zorgt de schuine hoge wand voor een uitdaging. De douche moesten we naar voren plaatsen, omdat hij anders niet hoog genoeg was om de ruimte te vullen. Henk-Peter gaf ons hierover goed advies. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat.”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Japandi

Afmetingen
380 cm × 450 cm

Terugblik van de ontwerper: ‘Een waanzinnige ruimte voor een badkamer’

“Wat een waanzinnige ruimte om een badkamer voor te ontwerpen. De prachtige ramen, de hoogte en de houten balken zijn sfeermakers op zich. De basis is bewust rustig gehouden. Natuurlijke materialen en lichte kleuren passen goed in de unieke ruimte. De verrassende indeling van de ruimte maakt het ontwerp af. De balken maken een eigen statement. 

De keuze om het bad voor het raam te zetten is heel bewust gemaakt. Het uitzicht is prachtig. Een hele sfeervolle badkamer waarin alles op elkaar aansluit. In deze badkamer heerst rust en eenvoud. Toch is deze badkamer uniek door de oude elementen en organische vormen. Een zeer geslaagd eindresultaat, waar de familie Veerman nog jaren van geniet!”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.