Klein

Unieke kleine badkamer met inloopdouche in Uddel

“Prachtige ideeën voor een kleine badkamer”

Badkamerstijl en ontwerp: ‘De inloopdouche is geplaatst van muur tot muur’

Deze prachtige, kleine badkamer straalt puur natuur uit. Dat komt mede door de zeer grote marmeren tegels, ook wel slabs genoemd. De groene, marmeren tegels omarmen je direct als je binnenkomt. De inloopdouche heeft een podium gekregen in deze badkamer. Dat komt vooral, doordat je vanuit de douche uitzicht hebt op de tuin. Binnen en buiten zijn hierdoor één geworden. De douche is daarnaast geplaatst van muur tot muur. De bank is speciaal ingebouwd. De groene, marmeren slabs dragen bij aan het natuurlijke gevoel.

Douchen is in deze badkamer meer dan ontspannen: het brengt de natuur letterlijk in huis. Door een opvallende tegel in dezelfde kleur toe te passen, ontstaat er rust. Dat is meer dan welkom in een kleine badkamer. Deze prachtige, kleine badkamer bewijst dat het loont om te spelen met grote tegels en marmeren prints. De kranen zijn van designmerk Hotbath, uit de Cobber collectie.

Wensen en ervaringen van de klant: ‘De marmeren tegels maken onze badkamer heel uniek’

“Wij wonen in een jarendertig woning in Uddel. Daar wonen we nu zo’n zes jaar. We reden vaak over de A1 en onze aandacht werd regelmatig getrokken door De Eerste Kamer Badkamers. We zeiden tegen elkaar: ‘Daar moeten we eens gaan kijken’. Al met al was onze badkamerrenovatie een flinke klus. We hebben van alles aangepast en verplaats. In de voormalige situatie was onze nieuwe badkamer een slaapkamer. De oude badkamer was echt heel klein. Alle ruimtes rondom de nieuwe badkamer, hebben we opnieuw ingedeeld. In de nieuwe badkamer is daardoor meer ruimte ontstaan.”

“We vinden de tegels in onze badkamer het meest indrukwekkend. Dat komt denk ik, omdat we hebben gekozen voor slabs. Dat zijn echt hele grote, marmeren platen. Doordat we voor hele grote tegels hebben gekozen, zijn er bijna geen voegen aanwezig. Dit is ontzettend mooi en biedt ook nog eens veel schoonmaakgemak. De tegels lopen door van de grond tot aan het plafond. Dat is erg fijn en supermooi! De dubbele douche is voorzien van een zitgedeelte. Dat is zo fijn. We genieten heel erg van deze prachtige, ruime inloopdouche.”

“We zijn vooral ook heel blij met de ruimte die is ontstaan. Hiervoor hadden we een hele kleine badkamer. Nu hebben we een dubbele inloopdouche en dat is fijn. Het zijn dus niet alleen de kleuren en de materialen, die ons blijven aanspreken. De manier waarop de badkamer is ingedeeld vinden wij heel prettig.”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Klein

Afmetingen
298 cm × 227 cm

Terugblik van de ontwerper: ‘Wellness creëren in een kleine badkamer’

“Een heel leuk stel met een kleine jarendertig woning met een hele grote tuin in Uddel. Het stel was flink aan het verbouwen en ze wilden graag wellness elementen creëren in de nieuwe badkamer. De badkamer sluit aan op de tuin. Ze opperden het idee om de tuindeuren open te kunnen doen en dan zo de jacuzzi in konden stappen. Dat maakt het wellness-gevoel in deze kleine badkamer compleet.”

“De nieuwe badkamer moest dus goed aansluiten op de tuin. Ze zochten naar een hele natuurlijke uitstraling. Daarnaast spraken ze de wens uit voor een ruime inloopdouche, waarin ze tegelijk kunnen douchen. Het stel wilde graag iets bijzonders en aparts: letterlijk anders dan anders. Toen kwam ik met twee verschillende opties. Uiteindelijk kozen ze voor de optie, waarin je vanuit de douche de tuin in kijkt. Zo haalden we samen het gevoel van buiten naar binnen.”

“De glaswand van de douche is voorzien van getint glas. Dit geeft een zeer intieme sfeer aan de badkamer. Het getinte glas voelt ook heel warm aan, als het stel in de douche staat, of zit. De glaswand heeft nog een belangrijke functie: hij creëert namelijk diepte in de kleine badkamer. Voor de vloer kozen we voor een prachtige houtlook tegel. Het was voor mij een hele fijne opdracht, omdat het stel voor alles openstond. Niks stond vast; geen tegels en geen kleuren. Ik opperde de groene, marmeren slabs en daar was het stel helemaal weg van. Al met al een prachtige, kleine badkamer met veel krachtige-, natuurlijke- en wellness-elementen.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.