Hoe kies je de juiste kleur voor je badkamer?

De juiste kleuren voor je badkamer eerste kamer badkamers 2

Bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer komt veel kijken. Je kiest hoogstwaarschijnlijk niet alleen voor een badkamerstijl die je aanspreekt. De kleurkeuze voor je badkamer is minstens zo belangrijk. Kies je voor verkeerde kleuren, dan wordt het lastig om de badkamer van je dromen te realiseren. In dit artikel geven we je tips, zodat je kleurenstress voorkomt.

Misschien heb je zelf al een prachtige kleur voor jouw nieuwe badkamer op het oog. Bij De Eerste Kamer Badkamers zien we dit vaker. Regelmatig heeft iemand al een bijzondere badkamertegel in een bepaalde kleur gezien. Samen gaan we dan in onze showroom aan de slag om deze tegel te matchen met de juiste kleuren voor bijvoorbeeld de vloertegels of de wandtegels.

Het komt ook vaak voor dat mensen nog geen idee hebben voor welke kleur ze het beste kunnen kiezen. In dit geval biedt onze showroom uitkomst. Hier vind je namelijk prachtige designboxen, waarin verschillende badkamerstijlen en kleurencombinaties echt tot leven komen. Bij het uitzoeken van de juiste kleur voor je badkamer is er gek genoeg niet een vast stappenplan om te volgen. De ene persoon kiest eerst een indrukwekkende accentegel uit, de ander begint liever bij de basis voor de badkamervloer of badkamerwanden.

Wat komt eerst: de badkamerkleur of het badkamerinterieur?

In veel gevallen is dit een persoonlijke overweging, die begint met het opdoen van inspiratie. Door verschillende ontwerpen, kleuren en badkamerstijlen in onze showroom te ontdekken, zie je meer mogelijkheden. Je ontdekt bijvoorbeeld dat accentwanden een prachtige toevoeging zijn voor een badkamer en dat er veel mogelijk is op het gebied van kleuren. We zien regelmatig dat mensen in onze showroom gecharmeerd zijn van een bepaalde kleur tegel. Soms is dat een accenttegel, soms is dat meer de kleur voor de basis. Samen met één van onze badkamerontwerpers gaan zij vervolgens aan de slag om deze kleuren te combineren met de perfecte badkamerindeling.

Het verschilt dus per persoon en per badkamerontwerper of je begint met de badkamerkleur, of het badkamerinterieur. Als je zelf nog helemaal geen idee hebt voor een badkamerkleur, dan raden we je aan om inspiratie op te doen in onze showroom. Je ontdekt hier verschillende kleurstijlen, kleurentrends en unieke kleurencombinaties voor jouw nieuwe badkamer.
De juiste kleuren voor je badkamer eerste kamer badkamers 9
De juiste kleuren voor je badkamer eerste kamer badkamers 6

Populaire kleurentrends voor badkamers

De badkamer-trendkleuren van dit moment zijn zandkleuren. Zandkleuren worden vooral in de basis van badkamers toegepast. Denk dan bijvoorbeeld aan zandkleurige vloertegels of zandkleurige wandtegels. Vaak combineren wij deze kleurentrend met een mooie accenttegel. Het mooie van een zandkleurige basis, is dat dit kleurenpallet heel mooi combineert met bijna ontelbaar verschillende accentkleuren. Denk bijvoorbeeld aan groen marmer of verschillende tinten blauw. Voor de accentwand wordt regelmatig gekozen voor een afwijkende tegelmaat. Bijvoorbeeld hele grote marmer-look platen, of juist hele kleine tegeltjes in een opvallende kleur. De stijl en de kleur van de kranen, stemmen wij vervolgens weer af op deze kleuren. Daardoor blijf je een prachtig geheel houden, ondanks dat je voor verschillende kleuren kiest.

De juiste kleuren voor je badkamer eerste kamer badkamers 3
De juiste kleuren voor je badkamer eerste kamer badkamers 8

Kleuren in de badkamer hebben invloed op de ruimte

Kleuren hebben niet alleen invloed op de sfeer in een ruimte. Kleuren dragen er namelijk ook aan bij of een badkamer groter of juist kleiner aanvoelt. Is je badkamerruimte klein? Dan is het niet aan te raden om voor hele donkere kleuren te kiezen. Jouw badkamer voelt dan minder ruimtelijk aan. Heb je een grote badkamer met veel lichtinval? Dan is het zeker een optie om donkere tegels toe te passen op de wanden. Het is daarom van belang om goed na te denken over het kleurgebruik in de badkamerruimte.

Een donkere badkamertegel in een kleine ruimte gaat ten koste van de frisheid van je nieuwe badkamer. Een volledig witte badkamer is daarentegen wel heel steriel en een tikkeltje saai. Een mix van een rustige basistegel met een prachtige accentwand is heel vaak een waanzinnig mooie en unieke oplossing. De rust blijft daardoor aanwezig en toch is je badkamer door een unieke accentwand stijlvol en trendy.

De juiste kleuren voor je badkamer eerste kamer badkamers 7
De juiste kleuren voor je badkamer eerste kamer badkamers 5

Kiezen voor een tijdloze kleur, of juist voor een trendy kleur?

Badkamerstijlen zijn, net als andere interieurstijlen, onderhevig aan trends. Het is niet het geval dat er elk jaar een nieuwe badkamertrend om de hoek komt kijken. Toch zien we wel degelijk een verschuiving in wat mensen mooi vinden. Ook kleuren zijn trendgevoelig. Op dit moment zijn vooral zandkleuren erg populair. Wat is in dit geval verstandig om te doen? Kiezen voor een trendkleur of juist gaan voor een tijdloze kleur?

Je kunt ook kiezen voor het beste uit twee werelden. Wanneer je de wanden in je badkamer laat stucen, is het een fantastische optie om één van de wanden in een opvallende kleur te schilderen. Ben je de kleur na een paar jaar zat? Dan schilder je hem over in een andere gewenste kleur. Ook speciaal badkamerbehang biedt hierin uitkomst. Er zijn tegenwoordig waanzinnig mooie behangsoorten verkrijgbaar. In onze showroom ontdek je onder andere speciaal badkamerbehang van Elitis.

Kies je voor tegels, dan is een wildere kleur ook een optie. Wel merken wij bij De Eerste Kamer Badkamers dat veel mensen kiezen voor een wat veiligere keuze als het op tegels aankomt. Heb je nog helemaal geen idee voor de perfecte kleur voor jouw badkamer? Ontdek onze unieke badkamerontwerpen op Pinterest of kom langs in onze showroom.

De juiste kleuren voor je badkamer eerste kamer badkamers 1

Ontdek de juiste kleuren voor jouw nieuwe badkamer bij De Eerste Kamer Badkamers

We denken graag met je mee over de juiste kleur voor jouw badkamer. We helpen je dan ook graag om een moodboard te maken en verschillende kleurenopties aan je te tonen. Dat doen we onder andere door verschillende kleuren tegels, kleuren kranen en kleuren meubels voor jou bij elkaar te plaatsen. Zo gaan kleuren echt leven en ontdek je kleurencombinaties die uniek, stijlvol en waanzinnig mooi zijn.

Wil je meer inspiratie opdoen voor de indeling van jouw rechthoekige droombadkamer? Breng een bezoek aan onze showroom en ontdek veel verschillende mogelijkheden voor jouw unieke, rechthoekige badkamer.

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.