Inspiratie voor de indeling van een rechthoekige badkamer

Inspiratie voor de indeling van een rechthoekige badkamer 1

Rechthoekige badkamers komen heel vaak voor. Het is de meest gangbare vorm voor een badkamerruimte. Het is dus niet vreemd als je op zoek bent naar inspiratie voor het indelen van een rechthoekige badkamer. In dit artikel geven wij je tips over het indelen van een badkamer met een rechthoekige vorm.

Bij De Eerste Kamer Badkamers, ontvangen wij veel klanten die het lastig vinden om een rechthoekige badkamer op een unieke manier in te delen. Allereerst wil je een badkamer waar je jaren van geniet en die voldoet aan al jouw wensen. Een rechthoekige badkamer indeling draagt er bij sommige mensen aan bij dat ze eerder kiezen voor een standaard indeling. Als je het ons vraagt, is dat absoluut niet nodig! Je kunt namelijk erg veel kanten op met de indeling van een rechthoekige badkamer. En saai hoeft deze indeling zeker niet te zijn.

Deurpositie en ramen in een rechthoekige badkamer

Om tot een mooie indeling van een rechthoekige badkamer te komen, ben je vaak afhankelijk van de positie van de deur. Ook een raam kan voor belemmering of juist voor een prachtige lichtinval zorgen. Voor natuurlijk daglicht is een raam in een badkamer prettig. Voor de indeling zorgt een raam in een rechthoekige badkamer vaker voor een belemmering. Het is dus verstandig om eerst na te gaan of er obstakels in de badkamer aanwezig zijn, die de indeling van een rechthoekige badkamer niet ten goede komen.

Bij De Eerste Kamer Badkamers weten wij als geen ander dat het belangrijk is om creatief om te gaan met de indeling van een rechthoekige badkamer. Rechthoekige badkamerontwerpen komen bij ons vaak voor. Niet voor niets is dit de meest gangbare vorm voor een badkamerruimte. Toch doen wij er alles aan om een badkamer niet gangbaar te laten ogen. Een rechthoekige badkamer kun je namelijk ook op een unieke en spannende manier indelen.
Inspiratie voor de indeling van een rechthoekige badkamer 2
Inspiratie voor de indeling van een rechthoekige badkamer 3

De ideale indeling voor een rechthoekige badkamer

Net als voor andere vormen badkamers, bestaan er voor rechthoekige badkamers spannende en unieke indelingen. Een prachtige manier van indelen in deze vorm badkamer is om het meubel lengte te geven. Heb je te maken met een smalle badkamer in een rechthoekige vorm? Dan kun je er voor kiezen om het wastafelblad boven het bad door te trekken. Daardoor creëer je optisch enorm veel ruimte in een smalle, rechthoekige badkamer. In onderstaande afbeelding zie je hoe wij dit toepasten in één van onze unieke ontwerpen.

Door het blad van de wastafel door te laten lopen boven het bad creëer je ruimte en diepte. Dat is vooral prettig als jouw rechthoekige badkamer ook nog eens klein is. Als je een kleine badkamer gaat indelen is het verstandig om slim om te gaan met de ruimte die je hebt. In dit eerder geplaatst artikel geven we je meer tips over het inrichten van een kleine badkamer.

Inspiratie voor de indeling van een rechthoekige badkamer 4
Inspiratie voor de indeling van een rechthoekige badkamer 5

Uniek omgaan met de ruimte door een T-opstelling te creëren

Een andere mogelijkheid om een rechthoekige badkamer op een unieke manier in te delen, is om een zogenoemde T-opstelling te creëren. Voor een T-opstelling heb je wel wat meer ruimte nodig. Bij een T-opstelling plaatsen we in het midden van de badkamer een muur en haaks op deze muur plaatsen we een tweede muur. Zo ontstaat een T-vorm. Aan de ene kant van de muur plaatsen we de douche en aan de andere kant van de muur het toilet of bijvoorbeeld een opbergkast.

Aan de voorkant van de muur plaatsen we het badkamermeubel of een bad. Dit is een unieke indeling die zeer praktisch en ook erg mooi is in een rechthoekige badkamer.
Inspiratie voor de indeling van een rechthoekige badkamer 6
Inspiratie voor de indeling van een rechthoekige badkamer 7

Ga praktisch om met materialen in een rechthoekige badkamer

We gaven je eerder al de tip om slim om te gaan met de indeling in een rechthoekige badkamer. Slim omgaan met materialen is net zo belangrijk. Grote, donkere en massieve meubels zijn bijvoorbeeld niet altijd de beste optie in een smalle, rechthoekige badkamer. Slanke en lichte meubels zijn vaak een betere optie. Als je een rechthoekige badkamer gaat inrichten, is het verstandig om praktisch om te gaan met materialen. Wij denken graag met je mee in praktische, maar zeer mooie oplossingen. Zo ontwierpen wij een glazen douchewand met een geïntegreerde radiator. Een glaswand en radiator in één. Een prachtige en praktische oplossing voor zowel een kleine als een rechthoekige badkamer.

Massieve onderkasten en meubels kun je beter vermijden in een smalle en rechthoekige badkamer. Kies voor een luchtige onderkast met daarboven een plateau om handdoeken op te leggen. Dunne wastafelbladen passen beter in een kleine badkamer. Een mooie optie is kiezen voor een dun keramisch blad, of een blad van Corian en dat blad als het ware zwevend door te laten lopen aan de wand, net als in het voorbeeld dat we eerder noemden boven het bad. Hang een plateau aan de wand om accessoires en badkamerbenodigdheden op te zetten. De wastafel plaats je in dit blad.

Een bad is niet altijd praktisch in een smalle, rechthoekige badkamer. Simpelweg omdat een bad vaak veel ruimte inneemt. Wil je toch een wellness gevoel creëren, maar is er geen plaats voor een bad? Dan is een inloopdouche met een zitje ook een hele goede optie.

Wil je meer inspiratie opdoen voor de indeling van jouw rechthoekige droombadkamer? Breng een bezoek aan onze showroom en ontdek veel verschillende mogelijkheden voor jouw unieke, rechthoekige badkamer.

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.