Hotel Chique

Badkamer met walvisgraat-vloer en zwart marmer in Bunschoten Spakenburg

“Unieke zwarte badkamer met visgraat tegels".

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Unieke zwart marmeren badkamer met prachtige houtlook vloer in walvisgraat-patroon’

Voor de familie Van Diermen uit Bunschoten Spakenburg ontwierp De Eerste Kamer Badkamer een indrukwekkende en unieke badkamer in hotel chique stijl. Deze badkamer is voorzien van een riante inloopdouche, die je van twee kanten kunt betreden. Erg praktisch, maar vooral heel mooi! De badkamer is modern en luxe.  De walvisgraten vloer zorgt voor een rustige uitstraling. Het zwarte marmer, vrijstaande ovale bad en de geborstelde koperen kranen van Hotbath dragen samen bij aan de luxe sfeer in de ruimte.

Wensen en ervaringen van de klant: ‘Onze badkamer is heel praktisch en waanzinnig mooi!’

“Wij wonen in Bunschoten-Spakenburg en hebben ervoor gekozen om onze nieuwe badkamer te verplaatsen van beneden naar boven. Toen we een rondje door de showroom van De Eerste Kamer Badkamers maakten, had ontwerper Aldrik direct een plekje vrij voor een ontwerpgesprek. Dat was aan het begin van het jaar, want daarvoor was het lastig om een afspraak te maken, omdat zowel wij als de ontwerpers drukbezet waren. Na het persoonlijke gesprek met Aldrik en het zien van zijn ontwerp, hebben we direct onze nieuwe badkamer gekocht.

 “In de oude situatie was onze badkamer te vinden in een aanbouw van ons huis op de begane grond. We kozen ervoor om onze nieuwe badkamer naar boven te verplaatsen. We hebben één slaapkamer opgeofferd om daar een nieuwe badkamer van te maken. Het was een lege ruimte die we zelf niet goed wisten in te delen. Aldrik kwam direct met hele mooie en praktische ideeën. Ook het idee voor het bad, dat we in eerste instantie helemaal niet wilden, vonden we geweldig. Hij heeft ons van het bad overtuigd. Hij zei: ‘Dat moet je doen, dat hoort bij zo’n huis.’ We zijn heel blij met deze indeling van onze nieuwe badkamer. De indeling is praktisch en mooi tegelijk.”

 

De inloopdouche is geweldig, omdat we hem van twee kanten kunnen betreden. Hij is heel ruim en daardoor hoeven we nooit op elkaar te wachten. Dat is heel prettig. We lopen elkaar totaal niet in de weg en dat is erg fijn aan zo’n ruime inloopdouche.”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Hotel chique 

Afmetingen
284 cm × 340 cm

Ontwerp door

Terugblik van de ontwerper: ‘Stijlvolle en chique badkamer met unieke elementen’

“Dit is een hele stijlvolle en intieme badkamer. Ik kijk met veel plezier terug op het ontwerptraject en zeker ook trots naar het eindresultaat. Het is een prachtige badkamer geworden, waarin de sfeervolle

“Dit is een hele stijlvolle en intieme badkamer. Ik kijk met veel plezier terug op het ontwerptraject en zeker ook trots naar het eindresultaat. Het is een prachtige badkamer geworden, waarin de sfeervolle kleuren erg aansprekend zijn. Het donkere, zwarte marmer combineert prachtig met de strakke witte muren. Door een vrijstaande muur te plaatsen in deze badkamer, ontstaat er ruimte voor een ruime inloopdouche en een vrijstaand ligbad. Door de visgraten vloer, die gelegd is in walvisgraat patroon, ontstaat een zeer chique sfeer. Het walvisgraat-patroon is groter dan een visgraatpatroon. Deze vloer geeft de badkamer een huiselijke uitstraling. Centraal boven de wastafel hangt een grote, ronde spiegel. Deze spiegel maakt een statement in de badkamer. De spiegel draagt daarnaast bij aan een prachtig contrast met de grote, marmeren platen.”

 “De materialen voor de badkamer hebben we samen uitgezocht. De familie kwam zonder hoge verwachtingen binnen, maar hadden vooral de vraag hoe ze een slaapkamer mooi en praktisch om konden toveren tot een luxe badkamer. Het gesprek en het uitzoeken van de materialen verliep heel spontaan. Ze spraken vooral de wens uit voor een unieke badkamer. En dat is zeer goed geslaagd.”

 “Bij het zien van de grote ruimte van 340×284, kwam al snel het idee naar voren om een ruime inloopdouche te creëren die je van twee kanten kunt betreden. Aan de voorkant van de inloopdouche plaatsten we het vrijstaande ligbad. Daar werd het stel heel enthousiast van. De donkere en tikkeltje heftige kleur van de grote, marmeren platen is gedurfd.”

 “Ik vond het erg leuk om te zien dat ze hiervoor open stonden en heel enthousiast werden van de zwarte kleur. De unieke walvisgraat (XL 20x120cm) houtlook-tegel op de vloer houdt het geheel, mede door de lichte kleur, mooi rustig. Het is een unieke benadering van een badkamer met tegels in een visgraatpatroon. Het proces is snel gegaan. De gedurfde marmer look tegel is mooi en maakt deze badkamer uniek  en bijzonder. Een prachtig project om met veel plezier op terug te kijken. Een badkamer waar deze familie jarenlang van gaat genieten!”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.