Landelijk

Luxe wellness badkamer met nis in Hoevelaken

“Heerlijk ligbad en veel ruimte”

Badkamerstijl en ontwerp: ‘De open, ruime nis is zowel praktisch als prachtig’

De familie Dijkers woont in een jaren ’70 woning in Hoevelaken. Eerst pakte de familie Dijkers de benedenverdieping grondig aan. Daarna was de badkamer op de eerste verdieping aan de beurt. Deze verbouwing leverde een prachtige, moderne wellness badkamer op.

Het ontwerp van deze prachtige wellness badkamer is ruim opgezet, waardoor er ruimte werd gecreëerd voor een riant ligbad en een ruime inloopdouche. De inloopdouche is voorzien van een zitbankje. De kranen in deze badkamer zijn van het Nederlandse designmerk Hotbath. Naast de douche is een ruime nis gecreëerd, daardoor is er extra opbergruimte ontstaan.

Wensen en ervaringen van de klant: ‘Een wellness badkamer met bad en douche’

“In 2020 zijn we verhuisd naar een jaren ’70 woning in Hoevelaken. Er moest best veel aan ons huis gebeuren. We besloten om dit stap voor stap te doen. We focusten ons in het begin op de  benedenverdieping, met onder andere een nieuw toilet. Voor de materialen gingen  we bij allerlei zaken in de buurt kijken en zo kwamen we bij De Eerste Kamer Badkamers terecht. Dat was een aangename verrassing: een creatieve badkamerzaak met niet alleen standaard materialen. Voor ons was het helemaal fantastisch, omdat De Eerste Kamer Badkamers op fietsafstand van ons huis in Hoevelaken ligt. We vonden toen hele mooie tegels voor ons nieuwe toilet.”

 

“Toen we twee jaar later met de bovenverdieping aan de slag gingen, was er geen twijfel: we brachten opnieuw een bezoek aan De Eerste Kamer Badkamers in Hoevelaken. Onze badkamer is rechthoekig, lang en smal. We worstelden erg met de indeling. We wilden graag een wellness badkamer creëren, met een bad en een losse douche. Dat was voor onszelf lastig om in te delen, omdat zowel een ligbad als een inloopdouche lastig leken te passen in een smalle rechthoekige badkamerruimte.”

 

“Aldrik, adviseur en ontwerper bij De Eerste Kamer Badkamers, kwam echter gelijk met allerlei creatieve ideeën en doordat De Eerste Kamer Badkamers maatwerkmeubels levert, was er veel meer mogelijk dan we aanvankelijk dachten. Ook was Aldrik erg behulpzaam bij het kiezen van de juiste materialen, zoals de badkamertegels.

Uiteindelijk kozen we voor een combinatie van een marmerlook en wellness-look. Hij ontwierp daarnaast een prachtige nis voor onze wellness badkamer. Die nis is erg mooi om te zien en levert ook extra ruimte op om badkamerbenodigdheden in op te bergen.”

 

“Het was nog even lastig om een goede aannemer te vinden, omdat de Eerste Kamer Badkamers zelf de uitvoering niet (meer) doet en veel aannemers met eigen leveranciers werken. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen. Onze wellness badkamer is nu gereed en we zijn er superblij mee. Elke dag weer voelt het alsof we onze eigen wellnessruimte hebben, die aan al onze wensen voldoet!”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Landelijk

Afmetingen
206 cm × 432 cm

Terugblik van de ontwerper: ‘Prachtige wellness look badkamer’

“Voor een stel uit Hoevelaken ontwierp ik een wellness badkamer met nis. Dit ontwerp laat zien dat het mogelijk is om een wellness badkamer thuis te creëren. De ruimte, waarvoor ik de wellness badkamer ontwierp, is vergroot. Daardoor ontstond voor een bad en een groot maatwerk badkamermeubel. We hebben samen goed nagedacht over de badkamerindeling. Door slim om te gaan met de ruimte, ontstond een grote nis naast de douche. Daar heb ik een extra opbergruimte gecreëerd.”

Het toilet is los van de rest van het sanitair geplaatst, dat als zeer prettig wordt ervaren. Het stel wilde heel graag een ligbad, om een wellness-gevoel te creëren. Toen de badkamer klaar was, ben ik samen met een collega naar het eindresultaat gaan kijken. We werden hartelijk ontvangen en vonden het geweldig om deze prachtige wellness badkamer te bewonderen.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.