Hotel Chique

Hotel chique badkamer met schuin dak en gouden tegels

“Indrukwekkende badkamer met prachtige gouden tegels”

Badkamerstijl en ontwerp: ‘Unieke hotel chique badkamers met schuin dak’

Voor de familie de Rooij uit Hoogland, ontwierp De Eerste Kamer Badkamers twee prachtige badkamers en een separaat toilet. De gouden tegels en het schuine dak, maken deze badkamers uniek. De badkamers zijn beiden modern en hebben een hotel chique uitstraling. Het schuine dak in de badkamers, komt heel mooi tot zijn recht. Door gebruik te maken van het schuine dak, ontstaat een praktische en mooie indeling.

In de badkamer en-suite is gekozen voor Hotbath kranen in geborsteld koper. De kinderbadkamer is voorzien van marmerlook tegels. In deze badkamer is gekozen voor zwarte kranen van chroom van het merk Hotbath. Het toilet op de benedenverdieping is voorzien van kranen van Ferro in een bronzen metaal look.

De en-suite badkamer is modern en biedt een rustige basis. De sfeer is luxe en chique. De en-suite deuren richting de douche zijn uniek. Ze geven deze badkamer een andere dimensie in luxe. Mede door deze deuren is een prachtige walk-in douche ontstaan. De keuze in tegels is gedurfd. De gouden tegels combineren prachtig met de marmeren tegels. Dit draagt bij aan een indrukwekkend, maar toch rustig geheel.

De kinderbadkamer is meer uitgesproken. Daar is gekozen voor grafische tegels en prints. Deze tegels zijn op een prettige manier gecombineerd met marmer.

De wensen en ervaring van de klant: ‘Twee totaal verschillende stijlen voor onze nieuwe badkamers’

“Wij wonen al enkele jaren in een boerderij in Hoogland. Na een aantal jaren besloten we om te gaan verbouwen, omdat onze boerderij wat ‘hokkerig’ aanvoelde. Een architect hielp ons met het maken van tekeningen voor de verbouwing en raadde ons aan om bij De Eerste Kamer Badkamers te gaan kijken om onze nieuwe badkamers te laten ontwerpen. Ook de installateur raadde De Eerste Kamer Badkamers aan. We keken op de website en maakten direct daarna een afspraak. Toen we voor de deur stonden, waren we al enthousiast.”

“Waar nu de en-suite badkamer zit, zat in de vorige situatie ook al onze badkamer. Alleen was het toen één grote, open ruimte. Dat was niet praktisch, want als de één in zijn bad lag dan kon je de ander zien douchen. Daar stoorden wij ons aan en dus kozen we ervoor om meer privacy toe te voegen. We wilden de douche niet volledig afsluiten met een deur, maar meer een scheiding creëren tussen het slaapgedeelte en douchegedeelte.”

“De kinderbadkamer was in de vorige situatie ook een badkamer. In de nieuwe situatie hebben we een klein gedeelte van de onze slaapkamer betrokken bij de nieuwe kinderbadkamer. Aan de andere kant is daardoor meer ruimte ontstaan. Het toilet hebben we losgetrokken van de badkamer en dat blijkt een hele fijne en praktische oplossing te zijn.”

“We vinden het heel fijn dat we gelijktijdig kunnen douchen. De grote inloopdouche is van alle gemakken voorzien. Zo kunnen we kiezen om de regendouche te gebruiken, of een handdouche. Dat is heel fijn en volledig op onze wensen afgestemd. We zijn ook heel blij met ons prachtige wastafelmeubel. Het is lekker ruim en biedt veel opbergruimte. We wilden graag twee losse wastafels, net als in de oude badkamer. In de oude badkamer hadden we een heel groot bad, waar we nooit inzaten. Als we willen badderen, kiezen we liever voor de jacuzzi in de tuin.”

“We wilden graag twee badkamers met beiden een unieke sfeer. Wij wilden graag een donkere, warme badkamer. De kinderen juist wat koeler en strakker. Dat is echt uitstekend gelukt. Het toilet beneden is ook heel uniek. Dat meubel vonden we prachtig! Dat bronskleurige komt ook terug in onze keuken. De gouden tegels in de badkamer zijn ook heel uniek. We zijn er zo ontzettend blij mee!”

Ontwerp door
De Eerste Kamer

Stijl van de badkamer
Hotel chique

Afmetingen
195 cm × 403 cm

en 

230 cm × 320 cm

Terugblik van de ontwerper:

‘Geweldig om twee verschillende sferen te creëren’

“Ik kijk heel tevreden terug op de ontwerpen van deze twee prachtige badkamers. De familie was erg enthousiast en heel blij met mijn ontwerpen. Ze wensten twee op zichzelf staande badkamers. De familie koos dus bewust voor twee totaal verschillende badkamers die beiden een eigen sfeer uitstralen.”

“In beide badkamers hebben we een nis gecreëerd, met een bijzondere gouden mozaïek tegels. Deze tegels sluiten heel goed aan op de andere tegels in beide badkamers. De marmerlook-tegels stonden ook hoog op de wensenlijst van de familie. Geweldig om dan met twee verschillende kleuren marmer te kunnen werken, waardoor er twee totaal verschillende badkamers zijn ontstaan. De spiegels zijn in beide badkamers voorzien van verlichting en spiegelverwarming. De zwarte kranen, gemaakt van chroom, zie je niet vaak terug in andere badkamers. Deze kranen hebben we toegepast in de kinderbadkamer.”

“Beide badkamermeubels zijn gemaakt van massief eikenhout. In de badkamer en-suite is het meubel 2.40 meter breed. De dubbele walk-in douche is geplaatst in een nis. Het toilet op de begane grond was een echte uitdaging voor mij. De familie wilden hier graag iets bijzonders. Vandaar dat we samen gekozen hebben voor de mozaïek tegeltjes met een bijzonder accent. Het fonteinkastje is uniek en het toilet is voorzien van een verwarmde zitting en een separate urinoir. Pure luxe, die niet onder doet voor een luxe hotel.”

Bezoek onze showroom

Maar liefst 1800 m² aan badkamerinspiratie. Indrukwekkende badkamer designs komen tot leven in onze luxe showroom in het midden van het land. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor een badkamer op maat.