Vakantie Inspiratie – Planten in de badkamer

Planten zorgen voor ontspanning en veranderen elke badkamer in een wellness-spa. Zet planten in je badkamer en je voelt je nog dichterbij de natuur.

Omdat je de dag doorgaans begint en afsluit in de badkamer, kun je er goed een ultiem fijne ruimte  van maken.

Luchtzuiverende en vocht etende planten in de badkamer zijn de ideale combinatie. Ze zorgen direct voor meer sfeer en een frisse en gezonde lucht. Dit zijn onze 4 favoriete planten voor in de badkamer:

De Spathiphyllum (Lepelplant)

De Spathiphyllum is een graag geziene gast in badkamers. Hij dankt zijn bijnaam aan zijn lepelvormige witte bloemen en is – zoals veel planten voor in de badkamer – oorspronkelijk afkomstig uit het regenwoud.

Dit laatste zorgt ervoor dat de Lepelplant niet vies is van vochtige badkamerlucht en houdt van natte voeten. Bijkomend voordeel is dat deze plant je ook nog eens gezond houdt; hij verwijdert vervuilende stofjes uit de lucht en houdt je badkamer zo fris en hygiënisch.

De Asplenium Osaka (Varen)

De Asplenium Osaka is een pantropische en epifytische varen. Net als de Lepelplant behoort hij tot de categorie van vochtvretende planten en hierdoor vindt hij bij uitstek zijn plekje in de badkamer. Hier waant deze tropische varen zich in een heerlijk vochtige jungle!

Bijkomend voordeel van deze plant dat hij behoorlijk veelzijdig inzetbaar is. Je kunt hem bijvoorbeeld ook naar de woonkamer verplaatsen, maar bij droge lucht in de winter (door een loeiende verwarming) adviseren we om deze varen regelmatig te benevelen met een plantenspuit met water.

De Calathea Rufibarba

De Calathea Rufibarba is een schaduwminnende plant die houdt van warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Deze plant vindt zijn oorspring in het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied en staat bekend om zijn prachtige bladeren met een variëteit aan kleuren en patronen.

Zeer bijzonder aan deze plant is dat hij overduidelijk leeft. Je kunt hem namelijk letterlijk zien en horen. Stap je ’s ochtends je badkamer in om te douchen, dan spreiden de bladeren van de Calathea zich om de eerste zonnestralen op te vangen. In de avond sluiten ze zich weer!

De Aloë Vera

De Aloë Vera is een plant die bijna overal gedijt. Ook in het vochtige en warme klimaat van je badkamer voelt deze groene vriend zich helemaal op zijn gemak. Door de relatief kleine afmetingen past hij ook prima op een badkamerkastje of in een hoekje boven je wc.

Maar er is nog een reden waarom de Aloë Vera thuishoort in je badkamer. Het sap van deze plant heeft namelijk een helende werking en kun je uitstekend gebruiken als littekencrème of gezichtsmasker. Zet de Aloë Vera daarom naast de verzorgingsproducten in je badkamer!

Reacties zijn gesloten.